Te Kloese begrijpt niks van besluit KNVB: "Jongens, vergeet die wedstrijd gewoon"

Dennis te Kloese heeft maandagavond bij het programma Rondo duidelijk gemaakt wat hij vindt van het Klassieker-besluit van de KNVB. De directeur van Feyenoord vindt dat de wedstrijd niet uitgespeeld had moeten worden en spreekt van een 'kutdag'. Volgens hem zijn de Rotterdammers benadeeld.

Geen winnaars

"Ik denk dat je eigenlijk wel kan zeggen, dat je hier niet veel winnaars hebt", stelt Te Kloese. "Ik heb nog nooit na een 0-3 gehad, ook nog eens tegen Ajax, dat je thuis zit en denkt: wat een kutdag. Als dat het gevoel is, en dan maandag ook nog de hele dag kijken of je nou wel of niet speelt, met alle respect, ik denk dan gewoon: jongens, vergeet die wedstrijd. Hoe lullig het ook is, die uitslag staat er gewoon, laten we nu vooruit kijken en laten we er iets gaan doen met z'n allen, want dit kan écht niet."

Feyenoord wilde overwinning

Maandag is tijdens verschillende overleggen besproken welke opties er waren voor de KNVB. Een van de opties was een reglementaire overwinning voor de Rotterdammers. "Wij hebben echt geprobeerd ons daar sterk voor te maken", aldus Te Kloese. "Helemaal niks ten nadele van Ajax, maar ik denk echt dat dat de enige juiste uitskomst was geweest. Dit is dusdanig slecht, dit was nu het moment om dit een keer te doen".

De bestuurder vindt daarnaast dat de regels omtrent het staken van een wedstrijd niet in lijn staan met de ernst van bepaalde acties. "Je moet natuurlijk de ernst en de aard van de situatie in de gaten houden. Als er een papieren vliegtuigje het veld opkomt, dan moet je er wel over gaan nadenken of dat nou de spirit van die regel is. Ik zou zeggen: hou het gewoon dicht bij het voetbal. Ik vond het zó zonde wat er gebeurde. Voor onze jongens, voor hun ervaring."

Planning Feyenoord in de soep

Volgens de directeur loopt de planning van trainer Arne Slot door dit besluit flink in de soep. "Ik heb vandaag en gister ook veel discussie met onze trainer (Slot, red.). Ik leef echt met heem mee. Hij moet z'n hele plan nu overboord gooien. We spelen volgende week tegen Atlético (Madrid, red.), ik heb ze tegen Real (Madrid, red.) gezien, ga er maar aanstaan. We hebben een oefenwedstrijd moeten afzeggen, we hadden een aantal spelers minuten willen geven."

Volgens Te Kloese heeft Feyenoord er alles aan gedaan mee te buigen met de KNVB. "Nee. Die planning en die structuur die er nu bij Feyenoord inzit is één van onze winstpunten. Daar zijn we nu dus in benadeeld. Er zijn geen winnaars, wij niet, Ajax niet, Volendam niet. Ik kan ook wel aan de kant van de KNVB gaan zitten, het is een hele moelijke beslissing. Dat begrijp ik ook, maar aan de andere kant is het nu misschien ook wel juist om te zeggen: tot hier en niet verder."

Bekijk het optreden van Te Kloese bij Ziggo Sport Rondo hier:

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax-Feyenoord’

Steijn heeft weinig tijd; dit is het loodzware programma van Ajax

Beelden: Arne Slot en Rijnmond-commentatoren gaan na 0-4 los in lege Johan Cruijff ArenA

VIDEO GOAL: Ajax 0-4 Feyenoord (hattrick Santiago Giménez)

Opvallend bericht: RvC-lid Pier Eringa treedt vlak voor #ajafey af

F-Side laat zich ondanks 'dreigement' niet zien bij restant #ajafey: "Zeker nablijven op school?"

VIDEO: Aankomst Feyenoord bij Johan Cruijff ArenA voor restant #AJAFEY

Omgeving Johan Cruijff ArenA voor restant #ajafey veiligheidsrisicogebied

Ajax ziet geblesseerde middenvelder afhaken voor restant #ajafey

'Ajax voorkomt nieuwe competitievervalsing-rel richting restant Klassieker'

Hier kijk je de rest van De Klassieker en dit moet je weten

Van den Boomen rekent staken Klassieker selectie aan: "De stand was treurig"