Steijn heeft weinig tijd; dit is het loodzware programma van Ajax

Dat Ajax in een crisis zit, mag geen verrassing meer zijn. De Amsterdammers hebben echter geen makkelijk vooruitzicht om uit het diepe dal te klimmen. Zowel in de Europa League als de Eredivisie wachten zware wedstrijden voor de ploeg van Maurice Steijn.

Fysiek en mentaal veel inspanning

Maandagmiddag werd bekend dat De Klassieker op woensdag uitgespeeld zal worden. Het duel met FC Volendam vervalt daardoor en moet op een andere datum worden uitgespeeld, ten ongenoegen van zowel Ajax als Volendam. De Amsterdammers hebben door het drukke schema en de huidige prestaties zowel een mentale als een fysieke klap gekregen. Dat terwijl op zaterdag weer een duel met RKC Waalwijk op het programma staat. De mannen van Steijn hebben dus weinig rustmomenten tussen de wedstrijd door.

Toppers in de Eredivisie en Europa

Na het duel met RKC, moet Ajax op bezoek bij AEK Athene. De Griekse ploeg draait in eigen land nog geen goed seizoen, maar staat er om bekend in eigen huis weinig weg te geven. Daar komt nog bij kijken dat de Grieken uit wonnen van Brigthon. De vier wedstrijden na het duel in Athene, kunnen Ajax-fans echter de moed nog meer in de schoenen doen zakken. 

Op 8 oktober ontvangen de Amsterdammers AZ in eigen huis. De Alkmaarders draaien tot nu toe een ijzersterk seizoen en staan samen met PSV bovenaan in de Eredivisie. Na de interlandperiode, die volgt na het duel met AZ, speelt Ajax in één week tegen FC Utrecht, Brighton (EL) en moet het naar Eindhoven voor De Topper tegen PSV. Een speelschema waar je u tegen zegt. Zeker nu Ron Jans hard aan het werk is om Utrecht terug op de rit te krijgen en PSV en Brighton in bloedvorm verkeren. De Engelse ploeg van topcoach De Zerbi won bijvoorbeeld met maar liefst 3-0 van Manchester United in de vijfde speelronde van de Premier League. De ploeg staat nu vierde in de Engelse topcompetitie. 

Er lijkt dus weinig tijd te zijn voor Steijn om de boel weer op de rit te krijgen in Amsterdam. Of het de hoofdtrainer lukt alle neuzen dezelfde kant op te krijgen in een kort tijdsbestek, zullen we komende weken zien. De Hagenees heeft in ieder geval nog genoeg steun van de Rvc.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax-Feyenoord’

Beelden: Arne Slot en Rijnmond-commentatoren gaan na 0-4 los in lege Johan Cruijff ArenA

VIDEO GOAL: Ajax 0-4 Feyenoord (hattrick Santiago Giménez)

Opvallend bericht: RvC-lid Pier Eringa treedt vlak voor #ajafey af

F-Side laat zich ondanks 'dreigement' niet zien bij restant #ajafey: "Zeker nablijven op school?"

VIDEO: Aankomst Feyenoord bij Johan Cruijff ArenA voor restant #AJAFEY

Omgeving Johan Cruijff ArenA voor restant #ajafey veiligheidsrisicogebied

Ajax ziet geblesseerde middenvelder afhaken voor restant #ajafey

'Ajax voorkomt nieuwe competitievervalsing-rel richting restant Klassieker'

Hier kijk je de rest van De Klassieker en dit moet je weten

Van den Boomen rekent staken Klassieker selectie aan: "De stand was treurig"