Deze maatregelen stelt Femke Halsema voor aan Ajax na ontsiering Klassieker

Femke Halsema heeft bij Nieuwsuur gereageerd op het staken van de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. De burgemeester van Amsterdam vindt dat Ajax keihard moet optreden. Dit zijn de maatregelen die Halsema wil dat de club neemt. 

Netten 

De wedstrijd werd tot toe gestaakt doordat er eerst bier op het veld werd gegooid en er vervolgens vuurwerk werd gegooid. Halsema wil dat Ajax, net als Feyenoord eerder deed, nette op gaat hangen rond de vakken zodat er geen dingen meer op het veld gegooid kunnen worden. 

Fouilleren 

Daarnaast wil de burgemeester dat de club meer gaat investeren in het fouilleren van de fans. In de Klassieker werd er een flinke hoeveelheid vuurwerk meegenomen in het stadion, iets wat verboden is. Volgens Halsema moet de club ervoor zorgen dat er één op één wordt gefouilleerd om dit soort taferelen tegen te gaan. 

Vakken leeg en stadionverboden 

Halsema wil tenslotte nog dat er stadionverboden worden uitgedeeld en spreekt over het leeghouden van vakken. “Naast één-op-één fouilleren en netten ophangen moeten er ook stadionverboden uitgedeeld worden, desnoods levenslang. Desnoods kan ik dat afdwingen. Wat ik ook vind dat moet gebeuren, al moet de club dat in de eerste instantie doen, is het leeghouden van vakken.”