Begin van het einde voor Van der Sar bij Ajax? "Zijn functioneren moet geëvalueerd worden"

Moet Edwin van der Sar opstappen bij Ajax? Dat is de vraag die zondag in Studio Voetbal gesteld wordt. De algemeen directeur reageerde voorafgaand aan Ajax - FC Twente (5-0) voor het eerst op het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars, maar maakte geen beste beurt, zo is het oordeel aan tafel bij Studio Voetbal.

Zijn optreden wordt 'zenuwachtig' genoemd en Van der Sar zou de feiten niet paraat hebben, terwijl dat juist het allerbelangrijkste was, zo oordeelt Arno Vermeulen: "De vraag wanneer je signalen over het gedrag van Marc Overmars kreeg, kan je verwachten en daar prepareer je je op. Hij heeft een week de tijd gehad voor feitelijk doortimmerd verhaal. Het moreel kompas onder deze directie is weggeweest. Neem de zaak-Nouri, Promes, Qatar, schenden van coronaregels in Portugal."

"Functioneren Van der Sar moet geëvalueerd worden"

Freek Jansen, hoofdredacteur van Voetbal International, vindt dat er kritisch naar zijn positie gekeken moet worden: "Het was een warrig verhaal van Van der Sar. Hij hoeft niet direct op te stappen maar zijn functioneren moet wel geëvalueerd worden."

Moet Van der Sar de eer aan zichzelf houden?

De reactie van Edwin van der Sar

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - FC Twente’

Boekje open over 'zware misdragingen' Marc Overmars: "Hij heeft niet alleen een paar foto's gestuurd"

Ten Hag probeert selectie weg te houden van commotie: "Je moet je ervoor afsluiten"

Ajax op Rapport: 'Mister 1-0' opent de score en ziet overtuigende zege op FC Twente

VIDEO GOAL: Haller verdubbelt de voorsprong (2-0)

VIDEO GOAL: Ajax - FC Twente 1-0 (Davy Klaassen)

Ongeloof in Nederland na interview Van der Sar: "Aandeelhouders zijn belangrijker dan vrouwelijke slachtoffers bij Ajax"

Opstelling Ajax vs. FC Twente: Mazraoui keert terug in de basis