Boekje open over 'zware misdragingen' Marc Overmars: "Hij heeft niet alleen een paar foto's gestuurd"

Marjan Olfers benadrukt bij Studio Voetbal dat Marc Overmars echt niet alleen een paar grensoverschrijdende foto's naar vrouwelijke werknemers bij Ajax heeft gestuurd. Olfers, hoogleraar Sport en Recht en voormalig Ajax-commissaris, sprak een aantal van die vrouwen en werd ontzettend verdrietig wat ze hoorde.

Volgens haar dekt de term 'grensoverschrijdend gedrag' niet eens de lading: "Hij heeft echt niet alleen een paar foto's gestuurd. Laat ik het hier gewoon zeggen: er is sprake van zwaar grensoverschrijdend gedrag. Vrouwen trekken echt niet na één foto aan de bel. Ik heb mensen gesproken die de woorden van Menno Geelen bevestigen, die op de personeelsbijeenkomst stelde dat de grens van Overmars niet eens meer in zicht was. Ontzettend treurig."

'Heel ernstig'

Arno Vermeulen begrijpt er op zijn beurt niks van dat de vertrokken Ajax-directeur zelf niet in zag dat hij veel te ver ging: "Het is een indicatie dat het onze fantasie misschien nog wel te buiten gaat en het heel, heel ernstig is. Het is ook schokkend dat Overmars het in eerste instantie zelf niet begrepen heeft en dat andere mensen hem duidelijk moesten maken dat hij meters buitenspel stond."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Ajax - FC Twente’

Begin van het einde voor Van der Sar bij Ajax? "Zijn functioneren moet geëvalueerd worden"

Ten Hag probeert selectie weg te houden van commotie: "Je moet je ervoor afsluiten"

Ajax op Rapport: 'Mister 1-0' opent de score en ziet overtuigende zege op FC Twente

VIDEO GOAL: Haller verdubbelt de voorsprong (2-0)

VIDEO GOAL: Ajax - FC Twente 1-0 (Davy Klaassen)

Ongeloof in Nederland na interview Van der Sar: "Aandeelhouders zijn belangrijker dan vrouwelijke slachtoffers bij Ajax"

Opstelling Ajax vs. FC Twente: Mazraoui keert terug in de basis