Oud-Ajacied aangevallen door eigen achterban

Amateurclub Spakenburg heeft wederom te maken gehad met bedreigingen en geweld richting spelers en vrijwilligers van eigen club. Vince Gino Dekker, voormalig Ajax-speler, werd zelfs aangevallen na afloop van een oefenwedstrijd. De club laat weten 'opnieuw geschokt' te zijn.

Vrijwilligers van de club worden al langere tijd bedreigd. Onlangs kreeg een bestuurslid van de club een ijzeren staaf door het raam van zijn eigen huis gegooid. "Wij zullen nooit zwichten voor terreur”, meldt de club uit de tweede divisie in een statement op de website. Volgens Spakenburg is het wangedrag afkomstig van personen gelieerd aan een groep met de naam Harde Kern Spakenburg (HKS). Aanhangers van die groepering kregen in september een verbod het sportpark te betreden vanwege intimiderend gedrag.

Bij de aanval van afgelopen weekend op Dekker waren volgens Spakenburg enkele personen aanwezig die al 'enige tijd een verbod' hebben om het sportpark te betreden. Pas nadat de politie had ingegrepen kon de dreigende situatie worden beëindigd. Dekker wordt volgens de club al langer bedreigd en geïntimideerd.

"Intimiderende telefoontjes, vrijwilligers opzoeken op hun werk en bedreigingen in de persoonlijke leefomgeving”, zo somt Spakenburg eerdere incidenten op. "Nee, we hebben het niet over een goedkope maffiafilm, maar helaas over praktijken waarmee vrijwilligers van SV Spakenburg worden geconfronteerd”.

Afgelopen week is de club opnieuw naar de politie en gemeente Bunschoten gegaan vanwege de onrust, waarop 'het justitieel onderzoek' geïntensiveerd wordt. Onder meer camerabeelden en tips zullen verder worden onderzocht. "Burgemeester Melis van de Groep heeft alle ondersteuning aangeboden om deze onaanvaardbare uitwassen rond het sportcomplex en binnen de gemeentegrenzen een halt toe te roepen”.