Top-10 topscorers van de grootste competities in Europa: Gimenez en Pavlidis vertegenwoordigd

Vangelis Pavlidis en Santiago Gimenez zijn uitstekend begonnen aan het nieuwe seizoen. De Eredivisie-spitsen zijn zelfs te vinden in de top-10 topscorers van Europa. Dit is de volledige top-tien!

10) Jonas Wind, VFL Wolfsburg

De spits van Wolfsburg is uitstekend begonnen aan dit seizoen in de Bundesliga. Hij scoorde in negen wedstrijden acht keer en staat daarmee in de top-drie topscorers van de Duitse competitie dit seizoen.

9) Loïs Openda, RB Leipzig

De oud-speler van Vitesse presteert in zijn eerste seizoen bij Leipzig uitstekend. Zo scoorde de snelheidsduivel in negen wedstrijden al acht keer en is hij onderdeel van een goed presterend Leipzig dit seizoen dat mee wil strijden om de titel met vijf punten achter nummer één Bayer Leverkusen.

8) Jude Bellingham, Real Madrid

De nog maar 20-jarige Jude Bellingham heeft in een korte tijd al een heldenstatus afgedwongen bij het grote Real Madrid. Met tien goals uit tien wedstrijden is hij heel belangrijk voor het team van Carlo Ancelotti. Mede door de twee doelpunten die hij maakte tegen FC Barcelona in de 1-2 overwinning.

7) Kylian Mbappé, Paris Saint Germain

Mbappé is de ster van de Parijzenaren en scoort er dit seizoen wederom op los. Met tien goals uit negen wedstrijden beslist de Franse superster weer genoeg wedstrijden dit seizoen. 

6) Lautaro Martinez, Inter Milan

De Argentijnse spits van Inter is een belangrijke schakel in het elftal van de Milanezen. Zo scoorde de aanvalsleider uit tien wedstrijden elf keer namens de topclub uit Italië.

5) Erling Haaland, Manchester City

De superspits scoort er ook dit seizoen weer flink op los. De Noor is met elf goals uit tien wedstrijden erg belangrijk voor het team van Pep Guardiola en hij hoopt met zijn doelpunten een hoop prijzen dit seizoen in de wacht te slepen.

Goals Haaland minuut 2.20 en 5.00 in afgelopen duel tegen Manchester United:

4) Harry Kane, Tottenham Hotspur

Kane is al jaren één van de beste spitsen van de wereld. Ook bij Bayern München laat de Engelsman zijn kwaliteiten zien door middel van zijn doelpunten. Hij heeft er dit seizoen al in negen wedstrijden twaalf inliggen. één van die twaalf doelpunten scoorde hij vanaf de middenlijn. 

Kane goals 5.45, 8.45 en 11.10 in de afgelopen wedstrijd tegen Darmstadt:

3) Santiago Gimenez, Feyenoord

Santiago Gimenez kan terugkijken op een uitstekende seizoenstart. De Mexicaanse spits van Feyenoord wist in tien wedstrijden maar liefst dertien te scoren en is daarmee één van de meest scorende aanvallers in de Europese competities.

2) Vangelis Pavlidis, AZ 

AZ is met aanvoer van Pavlidis goed uit de startblokken geschoten. De Griek is in dit Eredivisie-seizoen al goed voor tien goals in acht wedstrijden. 

1) Serhou Guirassy, VFB Stuttgart. 

De spits van Stuttgart verbaast vriend en vijand dit seizoen door de hoeveelheid doelpunten die hij scoort. Met veertien doelpunten uit acht wedstrijden beleeft  hij ongekend seizoen met Stuttgart.