Cult: Deze elf voetballers geven de Eredivisie kleur

Ondanks dat de Eredivisie bol staat van talent zijn er ook genoeg voetballers die de Eredivisie op een andere manier kleur geven. Populair bij de achterban niet (alleen) vanwege hun prestaties op het veld, maar vooral vanwege hun prestaties naast het veld. Wie zijn de culthelden van Nederland en waarom geven ze de Eredivisie op bijzondere wijze kleur?

Nathan Rutjes

Nathan Rutjes mag uiteraard niet ontbreken in deze lijst. De Rotterdammers is naast voetballer ook wereldverbeteraar en maatschappelijk voetballer van het jaar 2016. Wie houdt er niet van Nathan Rutjes?

Jetro Willems

De kans is klein dat Jetro Willems na dit seizoen in de Eredivisie speelt. De verdediger van PSV is razend populair in Eindhoven. Jetro heeft zijn hart op de tong liggen en is altijd in voor een dolletje. Kijk ook: culthelden van PSV

Tom Beugelsdijk

Tom Beugelsdijk is één van de grootste culthelden uit de Eredivisie. De Hagenees zegt wat hij denkt en is naast voetballer fanatiek supporter van ADO Den Haag. Toen een journalist hem “Rooie” noemde had de Hagenees zijn antwoord klaar: Rustaaaaaaaaaghhh. 


.Heiko Westermann

Ajax trok in de zomer van 2016 Heiko Westermann aan. De Duitse verdediger moest Ajax de nodige ervaring in de achterste linie brengen. Heiko bleek toch iets minder goed dan werd gedacht en groeide uit tot een cultheld in Amsterdam.

Michiel Kramer

Michiel Kramer komt niet altijd in de plannen van trainer Giovanni van Bronckhorst voor. De Feyenoorder die het liefst iets anders in het dagelijks leven zou doen dan voetballen is een van de sfeermakers in Rotterdam. Cultheld is misschien wat te veel gezegd; dit zijn de grootste culthelden van Feyenoord

Henk Veerman

SC Heerenveen-aanvaller Henk Veerman was vijf jaar geleden nog schilder en speelde in die tijd bij vierdeklasser RKAV uit Volendam. Hij scoorde aan de lopende band en dwong een contract bij FC Volendam af. Schilderen doet de boomlange Henk niet meer…



Kostas Lamprou

Kostas Lamprou is met 1.76 één van de kleinste keepers uit de Eredivisie. De Griekse doelman keepte een degelijk seizoen bij Willem II maar had een aantal onverklaarbare blunders. Dit zorgt ervoor dat Kostas regelmatig het mikpunt is.

Arnold Kruiswijk

Arnold Kruiswijk scoorde dit seizoen zijn eerste goal ooit in de Eredivisie. Na 25.318 minuten in de Eredivisie maakte de verdediger zijn eerste doelpunt ooit. Een bijzonder record voor cultheld Arnold Kruiswijk.

Mathias Pogba

Mathias Pogba is vooral bekend vanwege zijn broer Paul Pogba. In de wedstrijd tegen stadsgenoot Feyenoord maakte de Sparta-middenvelder het winnende doelpunt maakte zich daarmee razend populair in Rotterdam-west. Mathias is altijd in voor een feestje.

Randy Wolters

Na de promotie van Go Ahead Eagles naar de Eredivisie in 2016 zong Randy Wolters voor een uitzinnige menigte een speciaal promotielied. De veelbesproken middenvelder, die wel van een drankje houdt, coverde op bijzondere wijze Guus Meeuwis. Tegenwoordig speelt Randy voor ADO Den Haag. Dat moet een gezellig boel zijn, zo samen met Tommie Beugelsdijk.

Michel Breuer 

Michel Breuer weet niet van ophouden. De 37-jarige verdediger van Sparta is een cultheld in Rotterdam en daar lijkt deze supporter het helemaal mee eens. Michel Breuer in Oranje.