Wie is Donyell Malen, aanvaller van het Nederlands elftal?

Donyell Malen heeft zijn doorbraak in het Nederlands elftal te pakken. Wie is deze aanvaller, waar speelt hij en wat is hij waard?

Wie is Donyell Malen?

Donyell Malen is een Nederlandse aanvaller die zijn doorbraak in Europa meemaakt. Malen kan op diverse posities in de aanval uit de voeten. Zo speelt hij voornamelijk als rechtsbuiten en spits.

Waar een wanneer is Donyell Malen geboren?

Op 19 januari 1999 wordt Donyell Malen geboren op het Noord-Hollandse Wieringen. 

Wat is de afkomst van Donyell Malen?

Geboren op Wieringen, maar dankzij zijn ouders heeft Donyell Malen ook roots in Suriname. Zijn biologische vader, Robert Malen, komt in het verleden zelfs uit voor jeugdelftallen van Suriname.

Waar speelt Donyell Malen?

Sinds 2021 speelt Donyell Malen voor Borussia Dortmund. Zijn profcarrière begint in 2008 met een overstap naar de jeugd van Ajax. In 2015 volgt een transfer naar de Arsenal, waar hij tot 2017 speelt. Daarna volgt bij PSV zijn doorbraak.

Welke prijzen heeft Donyell Malen gewonnen?

Met PSV kroont Donyell Malen zich in het seizoen 2017/18 tot kampioen van Nederland. In 2024 staat Malen nog met Borussia Dortmund in de finale van de Champions League, die tegen Real Madrid verloren gaat.

Wat is de marktwaarde van Donyell Malen?

Met nog een doorlopend contract tot medio 2026 in Dortmund, wordt de marktwaarde van Malen in maart 2024 op 40 miljoen euro geschat. 

Speelt Donyell Malen in het Nederlands elftal?

Malen debuteerde op 6 september 2019 in het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman brengt hem dan tegen Duitsland (2-4) in de 58e minuut in voor Denzel Dumfries. Malen schiet Nederland die avond zelfs op 2–3.

Heeft Donyell Malen een vriendin?

De aanvaller heeft zijn succes mogelijk deels te danken aan zijn beeldschone vrouw; Delisha Chanayla Malen. Donyell Malen kreeg eerder een kind met zijn vrouw Delisha Malen.

Feyenoord-doelman vertrekt