Officieel: Kylan Mbappé tekent bij Real Madrid

Kylian Mbappé is officieel speler van Real Madrid. De Spaanse club laat dit weten via haar officiële kanalen. Mbappé tekent een vijfjarig contract en laat Paris Saint-Germain na zeven jaar achter zich. 

Contract Mbappé bij Real Madrid 

Mbappé ligt tot medio 2029 vast in Madrid en komt transfervrij over van Paris Saint-Germain. De Franse spits werd de afgelopen jaren al diverse keren gelinkt aan een overstap naar de Spaanse grootmacht, maar tot een transfer kwam het nooit, tot nu. De 25-jarige Franse sterspeler maakt uiteindelijk met een marktwaarde van liefst 180 miljoen euro (volgens Transfermarkt), voor 0 euro de overstap naar zijn droomclub.

Wat verdient Mbappé bij Real Madrid? 

Volgens de BBC verdient Mbappé 15 miljoen euro per jaar bij Real Madrid als basissalaris. Hier bovenop komt nog eens 30 miljoen euro per jaar als tekenbonus. Dit bedrag wordt verspreid over de vijfjarige duur van het contract. Zijn salaris ligt een stuk lager dan bij Paris Saint-Germain, zo verdiende hij in de Franse hoofdstad volgens L’Équipe ongeveer 65 miljoen euro per jaar.

Statistieken Mbappé bij Paris Saint-Germain 

Kylian Mbappé begon zijn carrière bij AS Monaco en vertrok vervolgens naar Paris Saint-Germain. De Franse spits wist in 308 wedstrijden voor de club, liefst 256 doelpunten te maken en 108 assists te geven. Hij werd zes keer landskampioen met de Franse topclub en won er vier keer de beker mee. Met de nationale ploeg van Frankrijk werd hij in 2018 wereldkampioen en richt hij zich nu op een groepsfase waarin Oranje één van de tegenstanders is.

Feyenoord-doelman vertrekt