Steijn over inspraak in aankoopbeleid: "Hebben ideeën neergelegd, maar Mislintat heeft andere keuzes gemaakt"

Het tweede puntenverlies van dit Eredivisie-seizoen leidt niet alleen tot irritatie bij de fans van Ajax, maar ook bij de selectie van de Amsterdammers. Trainer Maurice Steijn verschijnt na afloop voor de camera van ESPN zichtbaar teleurgesteld en schuift daarna nog aan op de persconferentie.

Ook Steijn reageerde op het duel in Sittard. De oefenmeester van Ajax kreeg de vraag wat de conclusie is na de tweede remise van het seizoen. "Dat er nog een hoop werk te doen is. Het is duidelijk dat dit elftal niet op elkaar ingespeeld is. De tijd zal leren of er genoeg kwaliteit is in deze selectie. Ik vind het moeilijk om nieuwe spelers te beoordelen op één wedstrijd, dat is te kort door de bocht. Daar ga ik nu ook geen conclusies aan verbinden."

Na afloop gaat hij dieper in op het aankoopbeleid van Ajax en geeft hij meer inzicht over de samenwerking met technisch directeur Sven Mislintat. "We hebben intern de afspraak gemaakt dat Sven verantwoordelijk is voor de spelers. Ik geef aan welke posities we moeten hebben en dat is wat het is. Hij is met alle spelers aangekomen. Niet alleen ik als coach, maar ook als staf, hebben ook onze ideeën neergelegd, maar hij heeft daar andere keuzes gemaakt", laat hij optekenen. 

Ook interessant