'Opnieuw Ajax-speler onderweg naar NEC'

Het leek er heel lang op dat Sparta Rotterdam er met Youri Baas vandoor ging, maar de deal is gekaapt door NEC Nijmegen. De Nijmegenaren hebben volgens De Telegraaf de beste papieren om de linksback aan zich te binden. 

Het betreft een huurovereenkomst van één jaar. Onder leiding van John Heitinga mocht de twintigjarige verdediger zes keer zijn opwachting maken in de hoofdmacht van de Amsterdammers en mocht in het tijdperk van Alfred Schreuder zelfs minuten maken in de UEFA Champions League. Het plan was om Baas minuten te laten maken in de Eredivisie en dat lijkt te lukken met NEC als nieuwe werkgever. Bij Ajax staat de linksback nog tot medio 2026 onder contract.

De ploeg uit Gelderland contracteerde eerder Sontje Hansen al. “Vanaf het eerste gesprek dat ik voerde met Carlos Aalbers, Nick Kersten en de trainer had ik een goed gevoel over N.E.C. Het is een club met mooie ambities en daar wil ik graag aan bijdragen. N.E.C. heeft bewezen dat jongens zich hier goed kunnen ontwikkelen en ik kijk er nu al naar uit om volgend seizoen in het Goffertstadion te spelen”, liet hij optekenen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers