De scenario's: Zo kan PSV dit weekend al plek twee veiligstellen!

PSV versloeg Ajax niet alleen in de bekerfinale, maar de Eindhovenaren lijken ook de strijd om plek twee te gaan winnen van de aartsrivaal uit Amsterdam. Komend weekend speelt de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij tegen Fortuna Sittard en met een beetje fortuin zijn de Brabanders na de 32e speelronde zeker van een plek in de voorronde van de UEFA Champions League!

Oh, Fábio

Fábio Silva kroonde zich tot held in Eindhoven en omstreken door de tiende en beslissende strafschop achter Rulli te trappen, maar ook in het Eredivisie-duel bij Sparta was hij als invaller van cruciaal belang voor PSV. De winnende goal werd weliswaar gemaakt door Anwar El Ghazi, maar is door zijn werk vooral te zetten op het conto van de Portugese huurling. Hij maakte tot dusver vier doelpunten in de Nederlandse competitie, waarvan twee goals in de laatste drie thuiswedstrijden in het Philips Stadion. Van Nistelrooij lijkt niet meer om de aanvaller heen te kunnen en zou tegen Fortuna Sittard goed gebruik kunnen maken van zijn vorm.

Fabio Silva scoort tegen Fortuna (2.18)

Uitstekende balans

De ploeg van Van Nistelrooij gaf eerder dit seizoen in de allerlaatste minuut nog een strafschop weg en liet daardoor twee punten liggen in Sittard, maar zal gemotiveerd aan de aftrap verschijnen voor eigen publiek. Niet alleen om zich te revancheren voor dat duel, maar ook om zich te verzekeren van die tweede plek. Drie van de vier laatste thuiswedstrijden in competitieverband tegen de opponent van zondag leverde een 5-0 overwinning op, maar ook in die ene wedstrijd (2-0) hielden zij de nul. Walter Benítez heeft dit seizoen al tien keer zijn doel schoon gehouden en gaat daar komend weekend weer voor.

PSV wint van Fortuna Sittard (1.11)

Baas in eigen huis

De Eindhovenaren blijven ontzettend sterk in het Philips Stadion en pakten in seizoen 2022/23 de meeste punten op eigen bodem. Met 40 punten uit vijftien competitiewedstrijden geven de Brabanders nauwelijks punten cadeau voor eigen publiek, Fortuna Sittard sprokkelde zeventien punten in vijftien uitduels bij elkaar en staat met dat aantal op de tiende plaats als men kijkt naar resultaat in duels buiten het eigen stadion. Voor de Limburgers is het seizoen ogenschijnlijk al gedaan, want zij komen voor geen enkele play-offs meer in aanmerking. PSV kan met een winstpartij op 'matchpoint' komen met het oog op een plek in de voorronde van het miljardenbal.

Ontvang wekelijks een bonus bij JACKS.NL

JACKS.NL is in 2023 in een gulle bui. De bookmaker komt namelijk met een wekelijks te claimen bonus voor alle spelers van 24 jaar of ouder. Hierbij krijgt de gebruiker die deze bonus claimt maar liefst 4 profit boosts van 10% voor het Nederlandse voetbal. Hiermee maak je als speler bij Jack's kans op tot €500 extra winst. De bonus is van vrijdag 00.01 tot en met maandag 23.59 te claimen bij een storting van €20 of meer! Check op de website de bonusvoorwaarden.