Opmerkelijk gerucht uit Duitsland: 'Van Gaal genoemd als nieuwe bondscoach'

Volgend jaar vindt het Europees kampioenschap voetbal plaats in Duitsland. In aanloop naar dat toernooi speelt Duitsland alleen maar oefeninterlands en daarin maken onze Oosterburen alles behalve indruk. Bondscoach Hansi Flick staat dan ook zwaar onder druk. Er worden zelfs al opvolgers genoemd.

Zo schuift BILD al meedere namen naar voren. Grote namen als Zinedine Zidane, Julian Nagelsmann, Löthar Matthäus, Jürgen Klopp, Rudi Völler en Jürgen Klinsmann genoemd door het Duitse medium. Verder staat er ook één Nederlander op het lijstje: Louis van Gaal.

Bayern München

Van Gaal was eerder over drie verschillende periodes bondscoach van het Nederlands elftal. Daarnaast was hij tussen 2009 en 2011 trainer bij Bayern München. Met de Duitse topclub won hij de Bundesliga, de DFB-Pokal en de Duitse Supercup.

Sinds het WK in Qatar met Nederland zit Van Gaal zonder baan, maar of hij überhaupt nog aan het werk wil is de vraag. De markante trainer kondigde al eens zijn pensioen aan, maar wellicht kan de Duitse bond hem verleiden voor een laatste kunststukje. Zo ver is het echter nog lang niet: Flick is momenteel nog 'gewoon' bondscoach van Duitsland.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers