AZ breekt transferrecord met Parrott: duurste aankopen op een rij

AZ haalt in Troy Parrott een opvolger van Vangelis Pavlidis in huis. Naar verluidt verbreekt AZ in één klap het eigen transferrecord met de komst van Parrott. Dit zijn nu nog de duurste inkomende transfers van de club uit Alkmaar.

Uit diverse berichtgeving blijkt dat AZ maar liefst acht miljoen euro, waarschijnlijk inclusief bonussen, over heeft voor Parrott. De Ier komt over van Totteham Hotspur, dat hem afgelopen seizoen op huurbasis bij Excelsior liet spelen.

Bovenaan de lijst van recorddeals van AZ prijkt nog altijd Mounir El Hamdaoui, die in 2007 de overstap maakte van Willem II naar AZ. De Tilburgers ontvingen destijds zeven miljoen euro voor de Marokkaans-Nederlandse aanvaller. De tweede plek wordt bezet door Graziano Pellè. De Italiaanse spits kwam in 2007 voor zes miljoen euro over van Lecce.

Ariclenes da Silva Ferreira, kortweg Ari, ging net als El Hamdaoui en Pellè in 2007 zijn heil zoeken in Alkmaar. AZ betaalde destijds vijf miljoen euro voor de Braziliaan. De vierde plaats is in handen van Mousa Dembélé. De Belgische middenvelder transfereerde in 2006 voor vijf miljoen euro van Willem II naar AZ.

Recordaankopen AZ

Troy Parrott zal Mounir El Hamdaoui dus van de troon stootten, waardoor de gehele top vier van recordtransfers door AZ uit spitsen zal bestaan. Na Graziano Pellè en Ari volgen op dit moment middenvelder Mousa Dembélé en verdediger Alexandre Penetra.

Duurste uitgaande transfers AZ

Eerder deze transferzomer verbrak AZ het eigen transferrecord met de verkoop van Pavlidis. Wat zijn de tien duurste uitgaande transfers van AZ?

Feyenoord-doelman vertrekt