Voorbeschouwing PSV - Ajax: Alles wat je moet weten!

PSV is de trotse koploper van de Eredivisie. De ploeg van Peter Bosz kende een moeiteloze start van de competitie en bereikte voor het eerst in jaren de Champions League. Tegen het kwakkelende Ajax kan het de goede Eredivisie-reeks voortzetten.

Prestaties dit seizoen en belangen 

PSV hoopt met een overwinning zondagmiddag de koppositie in de Eredivisie te behouden. De Eindhovenaren zijn dit seizoen in Nederland nog niet in de problemen gekomen in de tot nu toe negen gespeelden wedstrijden. Ook in het Philips Stadion won PSV al zijn vijf wedstrijden.

Ajax staat zeventiende met vijf punten en hoopt met een resultaat het goede gevoel terug te krijgen na het ontslag van Maurice Steijn. Het is broodnodig aangezien de Amsterdammers al zes Eredivisiewedstrijden niet hebben gewonnen. Het is de vraag of interim-trainer Maduro Ajax wel aan de praat kan krijgen. Wel heeft Ajax nog twee wedstrijden te goed: De gestaakte wedstrijd in de 85ste minuut tegen RKC waar Ajax 2-3 voor stond en de wedstrijd tegen FC Volendam. Winnen de Amsterdammers die twee wedstrijden dan is Ajax terug te vinden in de middenmoot. 

Laatste vier edities

In de laatste vier Eredivisie-edities is het goed in evenwicht tussen de twee topploegen van Nederland. In het seizoen 2019/2020 eindigde de wedstrijd in 1-1 door doelpunten van Quincy Promes en Donyell Malen. In het seizoen 2020/2021 eindigde de wedstrijd wederom in 1-1. Het seizoen daarna verloren de mannen van Roger Schmidt met 1-2 van Ajax. De laatste editie verliep een stuk makkelijk voor de Eindhovenaren. Zo versloeg het Ajax met 3-0.

Hier de samenvatting van die wedstrijd:

Afwezigen 

PSV: Lang kampt met hamstringklachten waardoor hij er tegen zijn oude ploeg niet bij kan zijn. Mauro Júnior en Armando Obispo zijn op de weg terug en hopen weer bij de selectie te zitten tegen Ajax.

Ajax: Ajax speelt nog altijd zonder doelman Gerónimo Rulli, die er door een schouderblessure niet bij kan zijn. Ook jongeling Amourricho van Axel Dongen is afwezig door blessureleed en dat geldt hetzelfde voor Jay Gorter en Devyne Rensch.

Scheidsrechter en Tv-uitzending 

De KNVB heeft scheidsrechter Danny Makkelie voor de kraker van zondag aangesteld. Hij zal bijgestaan worden door assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries. De VAR van dienst is Rob Dieperink. De wedstrijd wordt om 14:30 uitgezonden op ESPN 2.