De route van Feyenoord naar de halve finale van de KNVB beker

Feyenoord strijdt nog op drie fronten voor eremetaal. De KNVB beker is een van de prijzen die de Rotterdammers nog in de wacht kunnen slepen. In de halve finale wacht in eigen huis aartsrivaal Ajax. Hoe verliep de bekercampagne van Feyenoord?

12 januari 2023: Feyenoord - PEC Zwolle (T) | 3-1

Door de vroege winterstop en de Europese verplichtingen van Feyenoord stroomde de club later in en vond het eerste bekerduel pas in januari 2023 plaats. De Rotterdammers ontvingen de koploper van de Keuken Kampioen divisie: PEC Zwolle. De club uit de IJsselstad ging voortvarend van start, maar Feyenoord wist een 0-1 achterstond door goals van Mats Wieffer en Danilo (twee maal) om te buigen.

Tekst gaat verder onder de video

8 februari 2023: Feyenoord - NEC (T) | 4-4 (5-4 n.s.)

De volgende ronde werd opnieuw in De Kuip afgewerkt. Ditmaal kwam middenmoter NEC op bezoek en de Nijmegenaren leken Feyenoord tot aan de absolute slotminuten uit te schakelen. Quilindschy Hartman ontsnapte vroeg in de wedstrijd aan een rode kaart en de Rotterdammers werden voor rust op een 0-2 achterstand gezet, maar door een benutte strafschop door Orkun Kökcü in de laatste minuut van de officiële speeltijd en een treffer van Igor Paixão in de blessuretijd gingen de tweede teams verlengen. NEC kwam met een man minder op voorsprong, maar Feyenoord maakte via Santiago Giménez snel gelijk. Javairô Dilrosun leek het duel te beslissen, maar NEC kwam op gelijke hoogte vlak voor het einde van de verlenging. Feyenoord won uiteindelijk de strafschoppenserie, mede dankzij een gestopte pingel van Timon Wellenreuther.

1 maart 2023: sc Heerenveen - Feyenoord (U) | 0-1

In de kwartfinale reisde Feyenoord af naar Friesland voor het uitduel tegen sc Heerenveen. De Friese club bleek een taaie tegenstander voor de Rotterdammers daar de wedstrijd langere tijd op een verlenging leek af te stevenen. De Friezen claimden nog (tevergeefs) een strafschop na een vermeende overtreding, maar uiteindelijk was het Santiago Giménez die Feyenoord tien minuten voor tijd naar de halve finale schoot.