Ajax weigert alle medewerking bij transfer: "Ze zijn bang om spelers af te staan"

FC Twente hoopt zich deze zomer te versterken met de diensten van Youri Regeer (19). De onderhandelingen gingen naar verluidt voorspoeding, maar een deal lijkt momenteel ver weg na het aanstellen van Sven Mislintat als technisch directeur bij Ajax. Clubwatcher van de Tukkers, Leon ten Voorde, brengt dit nieuws in De Ballen Verstand-podcast.

Regeer voegde zich in 2017 bij de jeugdopleiding van Ajax. Hij speelde daarvoor bij amateurclubs sv Zandvoort en Rijnsburgse Boys en twee seizoenen in de jeugopleiding van ADO den Haag. De negentienjarige middenvelder maakte zijn debuut in het betaalde voetbal voor Jong Ajax en kwam dit seizoen drie duels in actie voor Ajax 1. FC Twente had naar verluidt concrete interesse in de diensten van Regeer, die nog een contract heeft tot medio 2025 in Amsterdam.

"Ajax is bang om spelers af te staan"

In De Ballen Verstand-podcast brengt Ten Voorde, clubwatcher van FC Twente, het nieuws dat een akkoord tussen de Tukkers en Ajax onder druk staat: "Bij FC Twente dacht men al dicht bij het binnenhalen van Regeer te zijn. Hij wil zelf ook naar FC Twente, maar dan gebeurt er iets in Amsterdam en dan slaat de paniek toe", aldus Ten Voorde, doelend op het aanstellen van Mislintat als technisch directeur. Ten Voorde denkt dat men in Amsterdam bang is om een speler aan FC Twente af te staan, omdat zij de deksel op de neus krijgen bij goede prestaties. "In Amsterdam pakt er niemand door, terwijl FC Twente wil doorpakken. Dat is lastig", aldus Ten Voorde, die ook meldt dat men in Enschede graag het verblijf van Anass Salah-Eddine wil verlengen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers