Hugo Borst schaamt zich voor 'losers' van Oranje: ''Ze zijn zo gruwelijk leeg, betekenisloos''

Hugo Borst schaamt zich voor 'losers' van Oranje: ''Ze zijn zo gruwelijk leeg, betekenisloos''

Hugo Borst heeft in zijn column in het Algemeen Dagblad snoeihard uitgehaald naar de selectie van het Nederlands elftal. Borst schrijft zich diep te schamen en heeft geen positief woord over voor Oranje. 

Hoewel de wedstrijd tegen Wit-Rusland met 1-3 werd gewonnen, is kwalificatie voor het WK zo goed als onmogelijk geworden. ''Onze voetballers zijn hol geworden. Verliezen, uitgeschakeld worden, ach, dat hoort erbij. Maar de manier waarop. Vanuit België tettert het hoongelach. Terecht. Ik schaam me kapot voor dit Nederlands elftal,'' opent hij in zijn column. 

''Geen elftal in dit melkwegstelsel speelt zo vaak terug en breed als Oranje. Het is een etterende ziekte, het is een plaag, het is de pest. Zelfs als er veertien keer gescoord moet worden, gaat-ie nog terug en breed. De bal moet vooruit, hondenkoppen, hard en zuiver. Terug en breed, het wordt gedaan door modale voetballers zonder persoonlijkheid en zelfvertrouwen,'' vervolgt de columnist.

Volgens Borst kunnen de mannen een voorbeeld nemen aan het recente succes van de Oranjevrouwen, die hij beschrijft als mentaal ijzersterk, tactisch gedisciplineerd en vrolijk. Voor het winnen van de Europese titel kregen de dames 16.000 euro per persoon. ''Wat zou het de losers van het Nederlands elftal (morgen gaan ze er tegen Zweden ook aan) sieren als ze hetzelfde gebaar maken als hun Noorse collega's. De mannen van Noorwegen staan geld af uit hun commerciële inkomsten, zodat de Noorse voetbalvrouwen evenveel verdienen als de mannen zodra zij het shirt van hun land dragen.''

Borst betwijfelt echter of het ooit zover zal komen. ''Laat het niet de afzwaaiende Robben zijn die de geste maakt. Ik hoop op solidariteit van Virgil van Dijk of Davy Klaassen, maar vraag me niet waarom. Want onze internationals, ze zijn zo gruwelijk leeg, betekenisloos.''

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles rond het WK-kwalificatieduel Wit-Rusland - Oranje’

Willem van Hanegem uit kritiek op Oranje: ''Wie niet wil, moet zijn spullen pakken en vertrekken''

VIDEO: Oranje uitstekend op schot tijdens afsluitende training voor #wruned, voorbode op zaterdag?

Ziet er pijnlijk uit: Bas Dost verlaat na duel met Daryl Janmaat geblesseerd de training (VIDEO)

Tegenvaller voor Oranje: Bas Dost verlaat training Oranje voortijdig met (zware) blessure

VIDEO: Oranje traint voor het laatst in aanloop naar Wit-Rusland, dit is het decor van zaterdag

Dit wordt de opstelling van Oranje tegen Wit-Rusland: Advocaat maakt bekend tijdens training

Dick Advocaat zet lachend journalisten op hun plek: "Alleen ik op niveau gevoetbald, jullie niet"