Arbitrage bij #GAEAJA kan weinig goed doen: "Wat bizar slecht"

Go Ahead Eagles en Ajax gingen met een 0-0 stand de rust in, maar na de eerste helft was er vooral veel te doen om de arbitrage. Sander van Eijk, zijn collega's langs de lijn en bij de VAR maakten diverse beslissingen waar de fans hun vraagtekens bij zetten.

Vroeg in het duel leek Go Ahead Eagles te scoren uit een corner, maar Van der Eijk had al gefloten voor een overtreding. Geen doelpunt, geen penalty. De corner moest opnieuw genomen worden. Onterecht volgens sommige kijkers:

Ajax leek op voorsprong te komen via Mohammed Kudus, maar de assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel en ook de VAR keurde de goal af. Volgens veel Ajax-fans onterecht:

Vlak voor rust leed Jurrien Timber balverlies en leek Go Ahead Eagles op weg naar de 1-0, maar de blessuretijd zat erop en Van der Eijk floot voor de rust. Kijkers thuis hadden hun bedenkingen bij dit besluit: