'Ajax denkt aan oude bekende Van 't Schip voor linksbackpositie'

Ajax denkt eraan om Dimitris Giannoulis deze winter naar de Johan Cruijff ArenA te halen, zo meldt het Griekse Sport24. De linksback van Norwich City moet zo'n vijf miljoen euro kosten.

Ajax heeft naar verluidt al 'voorbereidend werk' gedaan om de Griek in te lijven, al is er nog geen definitieve beslissing genomen. De Amsterdammers hebben bovendien al contact gehad met Giannoulis en Norwich City.

Volgens Sport24 heeft trainer John van 't Schip hoogstpersoonlijk gevraagd om Giannoulis, wiens contract deze zomer afloopt. De twee kennen elkaar nog van het nationale elftal van Griekenland, waar Van 't Schip tussen 2019 en 2021 aan het roer stond. Giannoulis speelde in het verleden 26 interlands voor de Griekse ploeg.

Norwich City wilde Giannoulis in eerste instantie niet laten gaan met het oog op de doelstelling om te promoveren naar de Premier League. Dat doel is inmiddels niet meer realistisch - Norwich staat momenteel negende in het Championship - en dus staan The Canaries niet onwelwillend tegenover een vertrek van Giannoulis. De verdediger is tevens niet van plan om zijn aflopende contract te verlengen, omdat hij toe is aan de volgende stap in zijn carrière.

Ajax heeft met Borna Sosa, Ar'Jany Martha, Anass Salah-Eddine en Gastón Ávila al vier linksback in de gelederen. Laatstgenoemde liep onlangs op de training een zware knieblessure op en is zo'n negen tot twaalf maanden uitgeschakeld.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers