Spelers zorgden voor schaamte tijdens OneLove-campagne: "Het was te gênant voor woorden"

De OneLove-campagne, waarvoor tijdens speelronde 26 in de Eredivisie opnieuw een actie met aanvoerdersbanden plaatsvond, heeft opnieuw voor veel opschudding gezorgd. In de nasleep van de actie werd door Excelsor de aanvoerdersband afgenomen bij Redouan El Yaakoubi nadat hij onder meer weigerde om bij een OneLove-spandoek te poseren. Hetgeen wat bijn oud-prof Marciano Vink voor schaamte zorgde: "Het leek alsof hij net eens zijn strikdiploma had gehaald", aldus de analist bij Voetbalpraat op ESPN.

El Yaakoubi was eerder dit seizoen al onderwerp van gesprek toen hij de eerste keer al de OneLove-band niet droeg. Toentertijd was er ophef, maar respecteerde Excelsior de keuze van de verdediger. El-Yaakoubi besloot tijdens de meest recente campagne de band opnieuw niet te dragen, maar maakte het bij de Rotterdamse club te bond door samen met teamgenoot Marouan Azarkan niet te poseren bij een OneLove-spandoek. Excelsior kwam daarop in actie en nam de verdediger zijn aanvoerdersband af.

Vink ergerde zich aan 'act' El-Yaakoubi

Voorafgaand aan het duel tussen Excelsior en SC Cambuur nam El Yaakoubi uitgebreid de tijd om zijn veters te strikken, terwijl Azarkan zich afzonderde terwijl het OneLove-spandoek werd getoond door de overige spelers op het veld. Vink geeft aan zich te hebben geschaamd en steunt het besluit van Excelsior: "Het was te gênant voor woorden. Je zag spelers van Excelsior echt achterom kijken en denken: 'waar blijf je?' Het leek alsof hij niet eens zijn strikdiploma gehaald had. Dat duurde zo eeuwig lang!", stelt Vink, die zich kan voorstellen dat Excelsior om die reden de band aan een andere speler hebben gegeven.

Feyenoord-doelman vertrekt