Grootste Nederlandse Onder 21-talenten volgens Football Manager 2024!

Football Manager is een voetbalspel dat onder meer elk jaar de potentie van spelers voorspelt. Zo ook dit jaar. Dit is het elftal met de grootste Nederlandse talenten van onder 21 volgens de nieuwe editie van Football Manager! De talenten van de toekomst dus.

Doelman: Rome-Jayden Owusu-Oduro - AZ

Met een potentie van 86 is Owusu-Oduro de meest talentvolle Nederlandse doelman, zo stelt het managerspel. De negentienjarige speelt zijn wedstrijden voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie, waar hij in zeven wedstrijden tot nu toe tien goals tegen kreeg. De Nederlander, die sinds 2015 in de jeugdopleiding van AZ speelt, verlengde onlangs zijn contract bij AZ tot en met 2026. In Alkmaar geldt de jongeling dan ook als een groot talent. 

Linksback: Prince Aning - Borussia Dortmund

De negentienjarige Prince Aning vertrok in de zomer van 2022 van Ajax naar Borussia Dortmund. Dortmund betaalde ruim 300.000 voor de linksachter die in Football Manager een potentie van 81 heeft. Aning speelde vorig seizoen zijn minuten in het tweede elftal van de Duitsers, waar hij tot zestien optredens kwam in de Derde Liga en zeven optredens in de UEFA Youth League. Dit seizoen kampt de talentvolle oud-Ajacied met een schouderblessure. 

Rechtsback: Enoch Mastoras - AZ

De nog maar zestienjarige veelzijdige speler heeft een potentie van 78 in Football Manager. Het talent van AZ is afgelopen zomer overgeheveld van de Onder 18 van de Alkmaarders naar het beloftenteam. Bij Jong in de Keuken Kampioen Divisie moet Mastoras het doen met invalbeurten. Zo speelde hij dit seizoen in totaal 139 minuten in vijf optredens op het tweede niveau van Nederland. Zijn contract bij AZ loopt nog maar door tot de zomer van 2024.

Centrale verdediger: Wouter Goes - AZ

Wouter Goes, die in de zomer van 2016 de jeugdopleiding van Ajax verruilde voor AZ, is al bekend bij het Nederlandse voebalpubliek. Zo stond de talentvolle verdediger vorig seizoen kort in de basis in het eerste van AZ na veel blessureleed centraal achterin bij de Alkmaarders. Dit seizoen stond hij een keer in de basis tegen Fortuna Sittard, waar hij de volledige 90 minuten mocht spelen. Voor de rest moet Goes, die een potentie heeft van 81, het vooral doen met een plek op de bank bij het eerste. 

Centrale verdediger: Jorrel Hato - Ajax

Ondanks dat Ajax dramatisch presteert dit seizoen, houdt de zeventienjarige Hato zich over het algemeen prima staande binnen het elftal. Het veelzijdige talent dat ook linksachter kan spelen, speelde tot nu toe alles voor de Amsterdammers. Ajax zou zo snel mogelijk zijn contract willen openbreken, aangezien de top van Europa ook de bijzondere prestatie van de Ajacied opmerkt. Zijn contract loopt namelijk tot de zomer van 2025. Hij heeft een potentie van 84 in de nieuwe 2024 editie van Football Manager.

Middenvelder: Tygo Land - PSV

Land is met zijn zeventien jaar al een belangrijke speler voor Jong PSV op het middenveld. De spelverdeler wordt een grote toekomst voorspeld. Zo betaalde PSV in de zomer van 2022 maar liefst 700 duizend euro voor Land aan Heerenveen. In Football Manager heeft de Nederlander een potentie van 84. Zijn oud-trainer bij de onder achttien van PSV, Theo Lucius, vergelijkt hem bij RTV Drenthe met Frenkie de Jong: "Hij heeft heel veel weg van hoe Frenkie de Jong het voetbal beleeft. Hij is wel echt een unieke speler. Hij leeft ervoor om in het eerste een kans te krijgen. Zoals hij nu bezig is, gaat hij die honderd procent zeker krijgen en ik denk ook sneller dan hij zelf.”

Middenvelder: Kian Fitz-Jim - Excelsior/Ajax

Kian Fitz-Jim laat tijdens zijn huurperiode bij Excelsior in zijn geringe speeltijd leuke dingen zien, maar een basisplek heeft hij niet in Rotterdam. Het twintigjarig talent kwam tot nu toe maar tot 114 minuten in negen wedstrijden. Football Manager ziet in Fitz-Jim een potentie van 83. 

Aanvallende middenvelder: Xavi Simons - RB Leipzig

Simons is veruit de bekendste naam van dit elftal. De veelzijdige spelmaker heeft op twintigjarige leeftijd al een transferwaarde van 70 miljoen. Bij RB Leipzig is hij niet meer weg te denken uit de basis. In de Bundesliga speelt Simons bijna alles en is hij in acht wedstrijden betrokken bij zeven doelpunten. Hij heeft op Football Manager een potentie van 86.

Rechtsbuiten: Jevon Simons - PSV

De veelzijdige Jevon Simons wordt als een groot talent beschouwd binnen PSV. De Eindhovenaren namen Simons over van NAC Breda in de zomer van 2020. NAC was daar niet blij mee: “We hebben meerdere gesprekken gevoerd met Jevon en zijn directe omgeving om hem te kunnen behouden. Wij zien veel potentie in hem. We vinden het daarom jammer dat Jevon de club verlaat”, vertelde de Brabantse club op zijn eigen website. Simons speelt zijn minuten veelal bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Football Manager ziet in de achttienjarige PSV’er een potentie van 84.

Linksbuiten: Amourricho van Axel Dongen - Ajax

De linksbuiten verliep de gehele jeugd door van Ajax en werd al meerdere keren in zijn jeugd getergd door blessures. Eindelijk mocht het grote negentienjarige Ajax-talent zijn basisdebuut maken voor Ajax. Maar thuis tegen AZ op 8 oktober dit seizoen raakte hij na ongeveer veertig minuten wederom geblesseerd. Maar Van Axel Dongen, die een potentie op Football Manager heeft van 85, geeft niet op: “Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik mij nu voel, voor de zoveelste keer gebeurt dit nu. Maar ik vergeet niet: God geeft zijn zwaarste gevechten aan zijn sterkste soldaten”, aldus Van Axel Dongen in een post op zijn Instagram-account.

Shaqueel van Persie - Feyenoord

Football Manager ziet Shaqueel van Persie als Nederlands grootste talent van onder de 21. De zoon van Robin van Persie heeft met zijn naam al aardig wat druk op zijn schouders. Het bekende spel onder voetballiefhebbers legt nog extra wat druk erbij op. Zo dicht het voetbalspel de spits een potentie toe van 89, waardoor hij onder meer Xavi Simons ruim onder zich houdt. Op dit moment speelt de zestienjarige zijn wedstrijden bij de onder achttien van Feyenoord. 

Hieronder het volledige elftal + Potentiële rating: