Van Beukering reageert op incident met scheids: "Als je een kerel bent vertel je het echte verhaal"

We plaatsten eerder vandaag op de website een bericht over ex-Feyenoorder en MASV-trainer Jhon van Beukering, die na een opstootje met de scheidsrechter in de wedstrijd tegen Harkemese Boys rood kreeg en vervolgens weigerde op de tribune te gaan zitten. Hierna werd de wedstrijd definitief gestaakt. Scheidsrechter Nick Alberts gaf in dit interview uitleg over het incident, maar in hoeverre is zijn verhaal ook écht waar? 

Jhon van Beukering heeft zelf, via het account van zijn vrouw, gereageerd op onze Facebookpost en vertelt dat Nick Alberts de waarheid verdraait. Volgens zijn verhaal is Alberts ook schuldig aan het incident. Oordeel zelf maar!

"Ik zweer op alles wat mij lief is"

"Ik kom de kleedkamer binnen en ik zie de scheidrechter in mijn kleedkamer staan bakkelijen met één van mijn spelers en dat ging niet op een vriendelijke manier", schrijft Van Beukering op de Facebook van Voetbalflitsen: "Waardoor mijn speler de gele kaart te zien krijgt van de scheids. Ik pak de scheids netjes bij de arm en vraag hem vriendelijk, en dat zweer ik op alles wat mij lief is, om uit mijn kleedkamer te gaan want hij heeft daar niks te zoeken. En ik wil graag mijn spelers instructies geven zodat de tweede helft wat beter gaat, maar meneer de scheidsrechter begint tegen mij verbaal, en niet vriendelijk, te schelden dat ik zijn arm moest loslaten."

"Hij bleef schreeuwen"

"Prima, dat mag hij zeggen", vervolgt hij zijn verhaal. "Waarop ik antwoord: 'Scheids, ga nu maar gewoon mijn kleedkamer uit, je hebt hier niks te zoeken en je hebt je ding al gedaan', waarop meneer de scheids weer zegt 'laat me arm los' en dreigend voor me gaat staan. Hij blijft schreeuwen 'laat me los, want ben helemaal klaar met die nummer 2 van jullie', waarop ik zeg 'ik heb je nu al een paar keer gewaarschuwd, ga er nu uit'. Dat deed hij dus niet, en toen was ik er wel klaar mee en heb ik hem uit mijn kleedkamer gezet door hem aan zijn arm naar buiten te duwen. Daarna ben ik mijn ding gaan doen voor de tweede helft", aldus Van Beukering.

"Ik laat mij niet piepelen"

"De tweede helft gaat weer beginnen en iedereen komt het veld op", gaat hij weer verder. "Direct loopt de grens mijn richting op en vraagt aan mij 'Trainer, in de rust heeft een speler van jullie rood gehad, en ik wil graag de naam weten van die speler', ik antwoordde met 'als de scheids rood heeft gegeven dan moet je dat even aan je collega vragen, want ik weet het niet ook'. De grensrecher praatte daarna niet meer met me. Vervolgens wachten we op dat de tweede helft weer begint, maar dat duurde wat langer want één speler van mij was nog binnen, die dacht dat hij gewisseld was en was al gaan douchen. Dat duurde mij te lang en ik heb een andere speler laten invallen, die kleedt zich om, waarna de grens weer naar mij toeloopt en zegt 'ik wil graag de naam van de speler weten die rood kreeg'. Dus ik zeg weer dat ik dat niet wist, en dat hij het aan de scheids moest vragen. De grensrechter zei vervolgens dat ik op de tribune moest plaatsnemen. Ik zeg 'dus u weet de naam van de speler niet en dan moet ik op de tribune, als dat het geval is dan haal ik al mijn spelers van het veld af, want ik laat mij niet piepelen'." 

"Als je een kerel bent, vertel dan de waarheid"

"Dat is het hele verhaal. En ja ik heb hem bij zijn arm gepakt en uit de kleedkamer gezet, maar ik heb hem zeker drie of vier keer vriendelijk gevraagd. En meneer de scheids, als je een echte kerel vertel je je verhaal eerlijk en zeg gewoon dat je als een gek te keer ging in mijn kleedkamer. Ik ben geen lieve jongen, maar ik vertel de waarheid. Dat zullen de meesten, net als u, ook moeten doen, maar als jullie willen scoren over mijn naam, vertel dan lekker deze leugens, en dan hoop ik dat jullie je daar lekker bij voelen. Ik in ieder geval niet", besluit hij.