Probleem bij Feyenoord: ‘Hij loopt voor Jan Lul’

Valentijn Driessen ziet dat de manier van het aanvallen van Feyenoord veranderd is ten opzichte van afgelopen seizoen. In de Kick-Off podcast van De Telegraaf is de journalist kritisch op de Rotterdammers en noemt hij wat er beter volgens hem beter kan. 

"Je ziet dat het bij Feyenoord allemaal heel moeilijk gaan. Ze hebben weer een penalty nodig en scoren daar nu wel uit”, vertelt Driessen. “Het is geen koninkrijk voor een spits bij Feyenoord. Het lukt ze moeilijk om de spits in stelling te brengen. Dat heeft ook te maken met de buitenspelers. Die trekken continu naar binnen en willen voor hun eigen succes gaan.” 

“Paixão al helemaal. Hij schoot tegen Ajax een bal in de winkelhaak en denkt sindsdien dat hij dat iedere wedstrijd kan doen. Dat gaat vaak niet. Maar dat gaat ook ten koste van andere spelers, zoals Hartman.” Driessen noemt dat dit afgelopen seizoen met Oussama Idrissi in de ploeg, niet het geval was. “Met Paixão in de ploeg loopt Hartman door voor Jan Lul, hij krijgt de bal gewoon niet. Er is helemaal geen afwisseling in het aanvalsspel. Dan wordt het moeilijk om je spits vrij te spelen.”