Van Hanegem helpt bondscoach: "Ik vind dat hij rechts op het middenveld in een aanvallende rol moet spelen"

Van Hanegem heeft de laatste weken niet genoten van het spel van Frenkie de Jong. De Kromme voorziet een andere rol op het middenveld bij Oranje.

De afgelopen maanden krijgt De Jong regelmatig kritiek op zijn spel. "Dat was ook altijd wel terecht", stelt Van Hanegem bij ESPN. "Ik werd er ook moe van, moet ik eerlijk zeggen. Hij was alleen maar aan het lopen en gaf tikkies breed en terug. Daar werd je helemaal gestoord van. Er zat totaal geen schot in".

"Als wij zeggen dat het niet goed is, wil het niet zeggen dat Frenkie geen goede speler is", benadrukt Van Hanegem. "Het is een geweldige speler. Daarom is het zonde dat hij zo loopt te klooien. Ik vind dat hij rechts op het middenveld in een aanvallende rol moet spelen. Hij heeft zóveel kwaliteiten, maar nu is het alleen maar lopen. Dat kan iedereen. Je hebt hem voorin nodig".

Op dit moment zit De Jong in een moeilijke periode bij FC Barcelona. De club presteert ondermaats, heeft fikse schulden en staat op de negende plek in de competitie. Het ontslag van landgenoot Ronald Koeman heeft ook niet meegewerkt aan de chaos in Catalonië.