Voorbeschouwing FC Twente- Feyenoord: Alles wat je moet weten!

Feyenoord gaat vol voor de landstitel dit seizoen. De ploeg van Arne Slot kende een moeizame start van de competitie met twee gelijke spelen tegen Fortuna Sittard (0-0) en Sparta Rotterdam (2-2). Maar inmiddels is Feyenoord weer terug te vinden boven in de Eredivisie. Zondag hopen de Rotterdammers de goede reeks van zeven Eredivisie-overwinningen op rij door te zetten tegen FC Twente. 

Prestaties dit seizoen en belangen 

Feyenoord staat derde en hoopt met een overwinning in het spoor te blijven van koploper PSV. De Rotterdammers begonnen het seizoen dus met twee teleurstellende gelijke spelen, maar vervolgens werd er wel zeven keer op rij gewonnen in de Eredivisie, waardoor Feyenoord nu op 23 punten staat met vier punten achter de Eindhovenaren. 

FC Twente hoopt zondag 12:15 uur de goede reeks van Feyenoord te doorbreken. De ploeg van Joseph Oosting is goed begonnen aan het seizoen met een vierde plaats. Wel leed FC Twente al twee keer onnodig puntenverlies: tegen RKC Waalwijk (1-0) en in de derby tegen Heracles Almelo (2-2). De Tukkers hopen hun ongeslagen thuisreeks van ruim een jaar te behouden tegen Feyenoord, waardoor ze de top van de Eredivisie in zicht houden. Het verschil tussen Feyenoord en FC Twente is op de ranglijst slechts één punt.

Laatste vier edities

In de laatste vier Eredivisie-edities heeft Feyenoord het zeer moeilijk in De Grolsch Veste. Zo dateert de laatste overwinning van de Feyenoorders tegen FC Twente van het seizoen 2018/2019 toen ze met 1-3 wonnen. In de drie confrontaties daarna in de Eredivisie tussen FC Twente en Feyenoord kwam er geen winnaar: 2-2 in het seizoen 2020/2021, 0-0 in het seizoen daarop en 1-1 vorig seizoen. 

Hier de samenvatting van vorig seizoen (1-1):

Afwezigen 

Feyenoord: Luka Ivanusec is terug van zijn enkelblessure en speelde al heel even tegen Lazio Roma. Gernot Trauner is daarentegen wel een vraagteken voor de wedstrijd van zondag. De wedstrijd tegen Lazio Roma liet de Oostenrijker noodgedwongen aan zich voorbijgaan door een knieblessure. Yankuba Minteh is er zondagmiddag definitief niet bij door een hamstringblessure.

FC Twente: Bij FC Twente zijn beide backs Gijs Smal en Joshua Brenet terug van een blessure. Smal speelde al heel even tegen Heracles Almelo. Helaas voor Oosting en Twente kan Ajax-huurling Naci Ünüvar er niet bij zijn door een blessure. Michel Vlap is nog altijd een vraagteken. 

Scheidsrechter en Tv-uitzending 

De KNVB heeft scheidsrechter Dennis Higler voor de wedstrijd aangesteld. Higler krijgt dit weekend hulp van assistenten van Mario Diks en Murat Kucukerbir. Pol van Boekel is de VAR van dienst. De wedstrijd wordt om 12:15 uur uitgezonden op ESPN 3.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers