Van den Boomen sprak met Mislintat: “Daardoor wist ik dat ik wilde terugkeren”

Branco van den Boomen tekende maandag een vierjarig contract bij Ajax. De 27-jarige middenvelder komt transfervrij over van Toulouse. In gesprek met De Telegraaf gaat Van den Boomen in op de onderhandelingen met Ajax.

Hierin noemt hij dat Sven Mislintat, de nieuwe technisch directeur van Ajax, een belangrijke rol speelde bij de transfer. "Tijdens het gesprek dat ik met hem voerde en mij over de streep trok om voor Ajax te kiezen, zei hij dat mijn data en prestaties bij Toulouse hem toen al geregeld opvielen.” Van den Boomen kwam eerder uit in de jeugd van Ajax en zegt de club daardoor goed te kennen. "Door mijn eerdere periode bij Ajax ken ik de ambities, de grootte en de uitstraling van de club."

'Kans om voor Oranje te spelen beter te realiseren bij Ajax'

Het gesprek met Mislintat verliep goed en duurde bijna anderhalf uur. "Daardoor wist ik helemaal zeker dat ik wilde terugkeren. We hebben tot in de details over voetbal gesproken. Hoe hij het spelletje ziet en ik dat zie.” De middenvelder noemt ook dat zijn keuze voor Ajax een rol speelde in zijn droom om voor Oranje te spelen. "Ik denk dat ik het Nederlands elftal beter via Ajax kan realiseren dan bij een subtopper of middenmoter in Duitsland of Engeland”

Bekijk hier de afscheidsvideo van Branco van den Boomen door Toulouse.