Tadic zorgt voor verbazing met zijn uitspraken: "Niet heel prettig om te horen als medespeler"

Dusan Tadic heeft met zijn uitspraken over de selectie van Ajax voor verbazing gezorgd bij Kenneth Perez. In een interview nam de aanvoerder van Ajax geen blad voor de mond toen hem gevraagd werd naar de huidige staat van de selectie: "De wisselspelers van vorig seizoen zouden nu allemaal basisspeler zijn", aldus Tadic.

Tadic werd gevraagd of Ajax de slechtste selectie heeft sinds dat de Serviër voor de Amsterdamse club speelt. De aanvoerder antwoordde bevestigend: "De wisselspelers van vorig seizoen zouden nu allemaal basisspeler zijn", aldus Tadic, die daarmee voor verbazing zorgde bij Perez. "Ik vond dat ongelooflijk openhartig van hem", aldus de analist bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "Ik kan me voorstellen dat je het als mede-speler niet heel prettig vind om te horen", voegt Perez hier nog aan toe.

Tadic spreekt zich uit over toekomst

De titel lijkt uit zicht voor Ajax en de strijd om plek twee in de Eredivisie, de plek die recht geeft op voorrondes Champions League, ligt volop open. PSV staat gelijk met de Amsterdammers en aankomende zondag staat de onderlinge confrontatie op het programma, die grotendeels zal bepalen wie er achter Feyenoord op plek twee zal eindigen.

Tadic geeft in hetzelfde interview aan zich goed te voelen: "Ik geniet nog elke dag, maar ik wil ook weten welke richting de club deze zomer op wil", laat de Serviër optekenen over zijn toekomst. "We hebben een sterk Ajax nodig, want ik wil prijzen winnen", aldus Tadic. De aanvoerder van Ajax is dit seizoen goed voor elf doelpunten en 20 assists in 40 duels voor Ajax verdeeld over alle competities. Tadic heeft nog een contract tot medio 2024.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers