Dit is wanneer Feyenoord kampioen kan worden!

Ondanks het verlies van Ajax in de KNVB Beker en AS Roma in de Europa League, gaat het de ploeg van Arne Slot dit seizoen nog altijd voor de wind. De Rotterdamse club lijkt voor het eerst sinds 2017 weer kampioen te gaan worden. De voorsprong op nummer twee PSV bedraagt momenteel acht punten, terwijl Ajax op dertien punten achterstand staat.

Het lijkt dus een kwestie van tijd voordat Feyenoord landskampioen kan worden. Met nog drie wedstrijden te spelen, en op het oog een makkelijker schema dan de concurrentie, zou de ploeg van Slot dit over de streep moeten trekken. Maar wanneer kan dit gaan gebeuren? Bij een volgende overwinning zal Orkun Kökçü op zondag 14 mei de schaal omhoog mogen houden. Feyenoord speelt dan thuis tegen Go Ahead Eagles. een week na de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Deventer moet Feyenoord uit naar FC Emmen (21 mei).

Op zondag 28 mei speelt Feyenoord de laatste wedstrijd van dit Eredivisieseizoen. In de eigen Kuip ontvangt het dan Vitesse. Ook dan kunnen Slot en zijn mannen nog kampioen worden, maar zoals het er nu naar uitziet lijkt dit niet heel waarschijnlijk.

Als Feyenoord-fan weet je één ding in ieder geval zeker: je kan voor de zekerheid de komende zondagen zorgen dat je niks te doen hebt. Feyenoord speelt de resterende drie wedstrijden in de Eredivisie namelijk allemaal op de zondag. 

Om alvast in de stemming te komen: hier zie je de samenvatting van de wedstrijd tegen Heracles Almelo, toen Feyenoord voor de laatste keer kampioen werd in 2017!

Ook interessant