Perez ergert zich aan Ajax-speler: 'Het was echt heel jammerlijk tegen AZ, het is gewoon lachwekkend'

Kenneth Perez was zondagavond bij het ESPN-programma Dit Was het Weekend voor de zoveelste keer dit seizoen niet te spreken over Dusan Tadic. De aanvoerder van Ajax kan net als in voorgaande seizoenen goede individuele cijfers afleggen, maar beleeft zijn slechtste seizoen in Amsterdam sinds zijn komst. Na de 3-0 nederlaag in Eindhoven tegen PSV en het doelpuntloze gelijkspel in de Johan Cruijjff ArenA tegen AZ dreigt de derde plek en het misopen van de Champions League. 

Perez heeft zich tijdens het kijken van de wedstrijd tussen Ajax en AZ gestoord aan de Serviër. 'Het was heel jammerlijk tegen AZ. Ik snap ergens wel dat een trainer hem zo lang mogelijk de kans geeft, maar op een gegeven moment wordt het lachwekkend. 'Wanneer Tadic dan?', gaan andere spelers denken als ze gewisseld worden. Dat soort dingen zijn funest. Tadic is natuurlijk de leider van Ajax geweest in de succesjaren, maar dat is hij nu niet meer.'

'Een aanvoerder en speler die veel voor de club heeft betekend, krijgt wat langer de tijd. Maar het is nu al zo lang aan de gang. Ik zie Tadic nu echt minder worden', besluit Perez. Met negen treffers en zeventien assists is de Serviër nog altijd belangrijk voor zijn ploeg. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Ajax een achterstand van vijf punten op nummer twee PSV. AZ staat op plek vier met twee punten minder dan de Amsterdammers.