Ten Hag blikt terug op vertrek Ronaldo: "Ik wist dat het negatieve gevolgen kon hebben"

Erik ten Hag heeft zich opnieuw uitgesproken over het vertrek van Cristiano Ronaldo tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Liverpool. De Portugese sterspeler vertrok afgelopen winter naar het Arabische Al-Nassr, na een explosief interview met Piers Morgan waarin hij Manchester United met de grond gelijk maakte. Ten Hag blikt terug op de hectische periode.

"Ik had mijn redenen om Ronaldo te verwijderen uit de selectie", begint de coach over zijn voormalige spits. Ronaldo groeide na zijn terugkeer in Engeland in de zomer van 2021 uit tot een van de belangrijkste spelers van Manchester United, maar moest dit seizoen ineens genoegen nemen met een plekje op de bank. De reactie van Ronaldo daarop leidde ook tot een disciplinaire schorsing. 

"Ik kende de gevolgen en ik wist ook dat het negatieve gevolgen zou kunnen hebben", legt Ten Hag uit. "Maar ik maakte me geen zorgen, ook niet tijdens die nachten." Met het vertrek van Ronaldo waren enkel Anthony Martial en Marcus Rashford nog beschikbaar voor de spitspositie bij the Red Devils. Daarom besloot Ten Hag nog wel Wout Weghorst naar Old Trafford te halen tijdens de afgelopen transferperiode. 

Zondagmiddag om 17.30 wordt er afgetrapt in Liverpool bij het duel tussen Liverpool en Manchester United. 

Feyenoord-doelman vertrekt