''Spelers van Real Madrid proberen Messi tijdens elke Clásico te blesseren''

''Spelers van Real Madrid proberen Messi tijdens elke Clásico te blesseren''

Real Madrid-verdediger Sergio Ramos haalde Lionel Messi zondag in het competitieduel met FC Barcelona hard onderuit, waar hij vervolgens een rode kaart voor kreeg. Voormalig Real-coach Fabio Capello had de overtreding zien aankomen.

"Tijdens elke El Clásico in het Santiago Bernabéu proberen de spelers van Madrid Messi te blesseren. Deze overtreding was duidelijk rood", zo vertelt Capello tegenover FOX Sports Italy. "Kijk gewoon eens naar die tackle. Het is crimineel, de speler wordt terecht van het veld gestuurd."

Messi zorgde in de slotfase voor de 2-3 en wist de tweestrijd met aartsrivaal Cristiano Ronaldo zo in zijn voordeel te beslissen. "Messi is een genie en Ronaldo is een geweldige speler. Het is fantastisch om te zien waartoe de Argentijn in staat is. Hij nam het hele team op sleeptouw, omdat hij geniaal is", aldus Capello. "Ronaldo is topscorer en heel goed in de lucht, maar we zagen aan de andere kant een genie aan het werk die zijn team de zege bezorgde. Ik zag Messi dingen doen die ik nog nooit heb gezien."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers