'Komst van Tuchel betekent slecht nieuws voor Nederlandse enclave bij Bayern München'

Thomas Tuchel is aangesteld als opvolger van Julian Nagelsmann bij Bayern München en Italiaanse media verwachten dat de oefenmeester de selectie flink wil versterken voor aankomend seizoen. Dit zou dan ten koste gaan van de kansen van Ryan Gravenberch in de Allianz Arena.

Volgens Italiaanse media wil Tuchel, die voor het WK 2022 nog werd ontslagen als coach bij Chelsea, enkele spelers van de Londense club naar München halen. Zo zouden Mateo Kovacic en Edouard Mendy op de verlanglijst van de Duitse oefenmeester staan en daarnaast zou ook Federico Chiesa tot de namen behoren die Tuchel naar München wil halen. De komst van Kovacic zou met name voor Ryan Gravenberch slecht nieuws kunnen zijn.

Gravenberch nog niet succesvol bij Bayern München

Gravenberch kwam afgelopen zomer voor 18,5 miljoen euro over van Ajax. Deze transfersom kan nog oplopen tot 24 miljoen euro via bonussen, maar het is dus de vraag of de talentvolle middenvelder lang bij Bayern blijft. Onder Nagelsmann kon Gravenberch ook niet op veel speeltijd rekenen. Hij kwam tot nu toe vijftien competitiewedstrijden in actie en speelde slechts 14% van het totaal aantal mogelijke speelminuten. De 20-jarige middenvelder staat nog onder contract bij Bayern tot medio 2027 en het is afwachten in hoeverre Tuchel het in Gravenberch ziet zitten.