Vrouwelijke scheidsrechter (24) levenslang geschorst na uitgelekte sekstape

In Turkije is een groot seksschandaal aan het licht gekomen binnen de voetballerij. Scheidsrechter Elif Karaarslan, 24 jaar oud, is door de Turkse voetbalbond (TFF) levenslang geschorst. Er zou een sekstape zijn uitgelekt waarin Karaarslan en de 61-jarige scheidsrechter-official Orhan Erdemir te zien zouden zijn. Het incident heeft voor veel opschudding gezorgd in de Turkse voetbalwereld.

Karaarslan ontkent betrokkenheid bij de video

Karaarslan ontkent stellig dat zij te zien is in de gelekte video. In een verklaring zegt ze: “Ik heb juridisch gezien een lange weg te gaan, maar ik zal dit proces sterk en vastberaden aangaan. Ik vecht tot het einde tegen deze beslissing en hoop op jullie steun.” Haar advocaten stellen dat de video met opzet is gemanipuleerd en verspreid via sociale media om haar in diskrediet te brengen. Ze geven aan dat de video gemonteerd is met behulp van AI, en dat het een bedreiging vormt voor iedereen.

Achtergrond van Elif Karaarslan

Voordat Karaarslan scheidsrechter werd, speelde ze zelf voetbal bij Besiktas. Haar voetbalcarrière kwam echter vroegtijdig ten einde door blessures. Sindsdien heeft ze zich gericht op een loopbaan als scheidsrechter, tot nu toe met succes. De schorsing betekent een dramatische wending in haar carrière.

Orhan Erdemir reageert op het schandaal

Ook Erdemir heeft publiekelijk gereageerd op het uitlekken van de video. Hij stelt dat de video zonder zijn toestemming openbaar is gemaakt en geeft aan dat zijn leven en reputatie compleet verwoest zijn. “Mijn eer, mijn sociale leven, en de gemeenschap van scheidsrechters zijn beschadigd. De emotionele en financiële schade zijn enorm.” Erdemir was een gerespecteerde official die wedstrijden floot voor de FIFA tussen 1999 en 2002 en ook actief was in de Turkse Super Lig.

Hoe heeft de TFF op deze situatie gereageerd?

De Turkse voetbalbond heeft tot nu toe streng gereageerd en besloten tot een levenslange schorsing voor Karaarslan. De bond heeft aangegeven dat het beschermen van de integriteit van het voetbal essentieel is en dat ze dergelijke incidenten serieus aanpakken. De bond heeft echter nog geen officiële verklaring gegeven over de beschuldigingen van manipulatie met behulp van AI-technologie.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers