Schokkende analyse over Van Bommel: 'Manipulerend en obsessief'

Mark van Bommel zorgt na zijn ontslag nog altijd voor onrust binnen PSV. De in december weggestuurde trainer zit erg met zijn ontslag bij de Eindhovenaren en kan het maar moeilijk verkroppen. Volgens een uitgebreide analyse van het Eindhovens Dagblad probeert Van Bommel op verschillende manieren zijn gelijk te halen.

Hoewel de trainer ontslagen is, onderhoudt hij contacten met verschillende belangrijke spelers, stafleden en supporters. Daardoor blijft hij invloed hebben op PSV. Toen Van Bommel nog aan het roer stond bij de Eindhovenaren, was er volgens het ED van alles aan de hand. Zo zou een belangrijk deel van de spelersgroep én de ondersteunede staf helemaal klaar zijn geweest met de coach. 

Manipulerend en obsessief

Van Bommel zou manipulerend en obsessief hebben gewerkt. Daarnaast zou hij geen goede relatie hebben met een aantal opleiders. Zo werden zij geschoffeerd en incompetetent genoemd, waarna Van Bommel het later weer wilde goedmaken. 

Een ander opvallend detail dat het ED naar buiten brengt, is het feit dat Van Bommel naar verluidt afwilde van teammanager Mart van den Heuvel, een icoon binnen de club. De trainer wilde hem vervangen door journalist Taco van den Velde, wat bij PSV zorgde voor veel onvrede. 

Lato vs. Sadilek

Ook over de keuzes van Van Bommel heeft men in Eindhoven nog altijd veel vragen. Waarom liet hij Toni Lato verpieteren en koos hij voor middenvelder Michal Sadilek als linksback? Lato werd door een groot deel van de spelersgroep als 'prima speler' bestempeld. Volgens het ED denkt met in Eindhoven dat Van Bommel bewust geen beroep deed op Lato, om daarmee het technisch kader dwars te zitten. 

Vam Bommel zelf reageert als volgt op de analyse van het dagblad: "PSV is mijn club. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Er is nu een situatie ontstaan dat er zoveel leugens verteld worden. Hier doe ik niet aan mee, maar ik hoop wel dat PSV zo snel mogelijk uit deze sportieve crisis komt."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over PSV: Nieuws, geruchten, interviews en veel meer’

VIDEO: Cagliari-fans zingen Gastón Pereiro toe bij aankomst in Italië

OFFICIEEL: Steven Bergwijn verruilt PSV voor Tottenham Hotspur

'Meevaller voor PSV: Eindhovenaren ontvangen toch nog miljoenen voor Pereiro'

'PSV wil acht miljoen euro betalen voor Van Aanholt, Nederlander ziet transfer zitten'

Van Aanholt bevestigt interesse uit Eindhoven: "PSV heeft inderdaad een bod gedaan"

ED: Snel witte rook tussen PSV en Tottenham over Bergwijn, flinke transfersom

'Martin van Geel moet de nieuwe technisch directeur worden van PSV'

Ronald Waterreus fileert Mark van Bommel en Bert van Marwijk

Joël Veltman rouwt niet om vertrek Steven Bergwijn bij PSV: "Voor ons alleen maar goed"

'PSV vraagt hoog bedrag aan Steven Bergwijn na breken belofte met de club'