Dit levert Kenneth Taylor minimaal op bij een transfer

Kenneth Taylor kan in de zomer zomaar eens vertrekken bij Ajax. De middenvelder wordt in verband gebracht met een transfer naar Juventus. Dit is wat Kenneth Taylor minimaal moet gaan opleveren bij een transfer. 

Kenneth Taylor bij Ajax 

Kenneth Taylor werd op jonge leeftijd door Ajax gescout. Na jaren in de jeugdopleiding te hebben gezeten, maakte Taylor zijn debuut voor Ajax op 12 december 2020, tegen PEC Zwolle (uit). Onder trainer Alfred Schreuder kreeg Kenneth Taylor steeds meer basisplaatsen vanaf het seizoen 2022/2023. De middenvelder zat één keer in de selectie van Oranje en is ook dit seizoen een vaste kracht in de basiself van Ajax. 

Kritiek op Taylor 

Kenneth Taylor kreeg dit seizoen vaak kritiek over zich heen, zo werd hij ook wel eens uitgefloten door eigen aanhang. In een interview met ESPN sprak hij over de kritiek van de Ajax-fans.

(Tekst gaat verder onder de video)

Marktwaarde Kenneth Taylor 

In zijn debuutseizoen bij Ajax, lag de marktwaarde van Kenneth Taylor volgens Transfermarkt op zo’n drie miljoen euro. Op 11 november 2022 bereikte de waarde een piek van 14 miljoen euro. In de laatste update, daterend van december 2023, staat de marktwaarde van Taylor op 10 miljoen euro. 

Dit levert Kenneth Taylor minimaal op bij een transfer 

Kenneth Taylor ligt nog tot 30 juni 2027 vast in Amsterdam. Met dit gegeven en zijn huidige marktwaarde, zal Ajax minimaal 10 miljoen euro voor de middenvelder kunnen ontvangen. Databureau CIES voorspelde eerder dit jaar nog dat Taylor een bedrag van ongeveer 66 miljoen euro zou moeten opleveren, mocht hij vertrekken. 

Vriendin Kenneth Taylor 

Kenneth Taylor kwam dit seizoen ook in het nieuws vanwege zijn vriendin, zo heeft hij een relatie met influencer Jade Anna.