Van Basten kraakt aankoopbeleid Ajax af: "Dan heb je toch puik je huiswerk gedaan"

Marco van Basten is hard op het aankoopbeleid van Ajax. In talkshow Rondo laat hij duidelijk merken dat hij de nieuwe spelers van de Amsterdammers stuk voor stuk mislukte aankopen vindt. Opvallend is dat oud-assistent Winston Bogarde instemmend knikt wanneer Van Basten flinke uitspraken doet over het beleid bij de Amsterdammers.

"Als je tien aankopen hebt gedaan en het zijn alle tien disasters, nou, dan heb je toch maar puik je huiswerk gedaan", zo begint Van Basten zijn relaas over het aankoopbeleid. "Van alle tien is er niet een waarvan je kunt zeggen dat ze het geld waard zijn geweest, sterker nog, ze zijn enorm teruggevallen in waarde. Het is echt bijzonder dat je uiteindelijk zo'n slecht team weet te creëren." 

Winston Bogarde, die nog assistent van Erik ten Hag was bij de Amsterdammers, knikt vervolgens instemmend. "Afgelopen seizoenen was het gewoon goed. We hebben ons toen laten zien in de Champions League, waardoor de waarden van spelers stegen. Dit jaar is dat precies andersom", vult Bogarde Van Basten aan. Wytse van der Goot vraagt Bogarde vervolgens of hij nog iets herkent van het Ajax uit zijn tijd, in het Ajax van nu. "Weinig. Weet je, de spelers houden van duidelijkheid, standvastigheid en dat zie je nu niet meer terug."

Bekijk hier het fragment:

Ook interessant