Sjaak Polak met dood bedreigd tijdens vechtpartij derdeklasse

Sjaak Polak is met de dood bedreigd tijdens een vechtpartij in de nacompetie. De oud-prof en tijdelijke oefenmeester van Laakkwartier, werd voor alles uitgemaakt, waarbij zijn Joodse achtergrond centraal stond. De wedstrijd tegen VV 's-Gravendeel escaleerde compleet.

Na een stand van 2-2 na 120 minuten voetballen moest er een strafschoppenserie aan te pas komen in s-Gravendeel. Vanaf toen de thuisploeg de eerste strafschop miste, ging het mis. Aanwezigen raakte in gevecht en moesten door beveiligers en politie uit elkaar worden gehaald. Ron Jansen, voorzitter van Laakkwartier, sprong tussen de supporters en moest bijna een klap incasseren. "Gelukkig was ik zelf net iets sneller", valt te lezen bij het AD. De voorzitter hield er bloedspetters op zijn kleding aan over. Voor tegenstander-voorzitter Eric Hoekman was het nog heftiger. Hij moest zichzelf verdedigen door een 'aanvaller' een klap te verkopen. 

Na ruim een half uur werd de strafschoppenserie hervat en was het uiteindelijk de ploeg van Sjaak Polak die een ronde verder ging in de strijd op handhaving in de derde klasse. Polak, die een Joodse afkomst heeft, werd meerdere malen uitgemaakt voor 'kankerjood'. Iets dat hem pijn doet, gezien zijn verleden met blaaskanker. "Daarom vind ik dit respectloos, echt schandalig. Als ik dan ook nog met de dood word bedreigd, dan denk ik; je bent niet helemaal goed bij je hoofd", aldus Polak, die aangifte gaat doen. "Want dit accepteer ik niet. Dit is mensonterend. Emotie is prima, maar dit wordt persoonlijk. Ik heb dit nog nooit meegemaakt."