Marco van Basten over geruchten rondom Luuk de Jong: 'Als je geld te veel hebt..'

De geruchten rondom een terugkeer van Luuk de Jong naar de Eredivisie klinken steeds harder. De door FC Barcelona-gehuurde spits zou in de belangstelling staan van Ajax. In Amsterdam zijn ze voor na de winter op zoek naar een extra spits. Volgens Marco van Basten doet een club alleen zulke dingen als het veel geld heeft.

Tijdens de aflevering van Rondo kwam de zoektocht van Ajax naar een extra spits ter sprake. Naast Luuk de Jong wordt ook de naam van Brian Brobbey genoemd, die afgelopen zomer nog transfervrij vertrok naar RB Leipzig. Daar komt de spits amper in actie. "Nou Brobbey kan je niet meer krijgen, naar aanleiding van ik gezien heb tegen Club Brugge. Die was woensdag zó goed", laat Aad de Mos weten, die samen met Van Basten niet snapt dat de spits niet bij Ajax bleef. 

De andere optie die dus wordt genoemd is Luuk de Jong, die in de winter alweer zou mogen vertrekken bij FC Barcelona. Veel supporters snappen de eventuele keuze voor De Jong niet. "Als je geld te veel hebt, doe je dat soort dingen", stelt Van Basten.