El Ghazi opnieuw zonder club na contractontbinding

Anwar El Ghazi is ontslagen door zijn werkgever FSV Mainz 05. De Duitse club heeft het contract van de 28-jarige aanvaller per direct ontbonden. El Ghazi liet zich eerder uit over de oorlog tussen Hamas en Israël waarna hij door de club geschorst werd. 

De aanvaller liet op zijn Instagram-pagina weten dat hij Palestina steunt. Vervolgens moest hij op gesprek met de club en werd hij geschorst. Hij liet weten spijt te hebben. 'Mijn gedachten zijn met de onschuldige slachtoffers van dit conflict, los van hun nationaliteit. Mijn vorige post is verkeerd geïnterpreteerd, ik wil graag duidelijk maken dat ik sta voor vrede voor iedereen.' 

Vervolgens was El Ghazi weer welkom en liet FSV Mainz in een statement weten dat hun speler excuses had gemaakt voor zijn actie. Vervolgens verklaarde de aanvaller zich niet te herkennen in berichtgeving van zijn werkgever. Hierop lag hij opnieuw onder vuur en besluit de club nu om definitief afscheid te nemen van El Ghazi. Op haar clubsite laat FSV Mainz weten later met een uitleg te komen over de genomen beslissing. 

Feyenoord-doelman vertrekt