BREAKING! Ronald Koeman maakt definitieve selectie Oranje bekend!

Het Nederlands elftal trapt 24 maart haar tweede periode onder Ronald Koeman af met de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk. De bondscoach van Oranje heeft zojuist zijn definitieve selectie voor die desbetreffende wedstrijd en de daaropvolgende wedstrijd bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder het Twitter-bericht

Koeman heeft plek voor vijf spelers die hun eerste wedstrijd in Oranje kunnen gaan spelen. Zo wordt de opmars van Bart Verbruggen bij Anderlecht beloond en werpt het goede seizoen van Feyenoord ook haar vruchten af bij Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer. Door de schaarste voorin krijgt Brian Brobbey (Ajax) de kans en ook Sven Botman, die uitstekend presteert bij Newcastle United, kan zijn debuut maken in Oranje.

Opvallende afwezigen in Oranje

Enkele opvallende namen die de voorselectie niet hebben overleefd zijn Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen) en Stefan de Vrij (Inter). De eerstgenoemde plaatste zich met zijn club donderdagavond nog voor de kwartfinale van de Europa League. Daarnaast hebben Quilindschy Hartman (Feyenoord), Joey Veerman (PSV) en Ryan Gravenberch (Bayern) de definitieve selectie van Koeman ook niet gehaald.

Volledige selectie van Oranje:

Doelmannen: Cillessen, Flekken, Verbruggen

Verdedigers: Aké, Blind, Botman, Van Dijk, Geertruida, De Ligt, Malacia, Tete, Timber

Middenvelders: Berghuis, De Jong, Klaassen, De Roon, Simons, Taylor, Wieffer, Wijnaldum

Aanvallers: Bergwijn, Brobbey, Depay, Gakpo, Weghorst

Feyenoord-doelman vertrekt