Wie is Lovro Zvonarek, het supertalent van Bayern München?

Ajax wil een grote slag slaan en Lovro Zvonarek op huurbasis overnemen van Bayern München. Maar wie is dit supertalent uit Duitsland?

Volgens Duitse geluiden denkt Ajax aan het huren van Zvonarek. Voetbalflitsen stelt de Kroaat aan je voor!

Wie is Lovro Zvonarek?

Lovro Zvonarek staat bekend als een groot talent in de jeugdopleiding van Bayern München en geniet van de belangstelling van Ajax. Zvonarek is 1,80 meter lang en rechtsbenig.

Waar en wanneer is Lovro Zvonarek geboren?

Geboren op 8 mei 2005 in Čakovec, Kroatië stroomt Lovro Zvonarek in 2017 de jeugdopleiding van Slaven Belupo binnen. Daarvoor maakte Zvonarek zijn eerste stappen in de voetballerij in de jeugd van Mladost Komet en NK Koprivnica.

Waar speelt Lovro Zvonarek?

In 2022 maakt Lovro Zvonarek de overstap naar Bayern München. De Kroaat sluit aan in het tweede elftal van de Duitsers, voordat hij twee jaar later definitief aansluit bij het eerste. In januari 2023 maakt Zvonarek zijn eerste minuten voor Bayern, in een vriendschappelijk duel tegen Red Bull Salzburg. In november van dat jaar volgt dan ook zijn eerste minuten op de bank van Bayern, voordat hij in januari 2024 zijn officiële debuut maakt. Op 12 mei 2024 volgt het eerste doelpunt van Zvonarek in dienst van Bayern München, tijdens zijn basisdebuut tegen VfL Wolfsburg.

Wat is de positie van Lovro Zvonarek?

Lovro Zvonarek staat bekend als een veelzijdige voetballer. Zo kan de Kroaat als verdedigende, aanvallende en centrale middenvelder uit de voeten, maar speelt hij ook als vleugelaanvaller en spits.

Wat zijn de statistieken van Lovro Zvonarek?

Dit seizoen komt Lovro Zvonarek vijf keer in actie voor Bayern en is daarin goed voor één treffer. Zijn overige wedstrijden speelt de Kroaat in de jeugdteams van de club. In de Youth League komt Zvonarek in vier wedstrijd tot twee doelpunten én assists. Terwijl het in de Regionalliga Bayern tot acht doelpunten en vijf assists komt in 22 wedstrijden.

Wat kost Lovro Zvonarek?

Eind mei 2024 wordt de transferwaarde van Lovro Zvonarek geschat op drie miljoen euro. In juli 2022 had Bayern München nog 1,8 miljoen euro over voor de tiener.

Hoe zit het contract van Lovro Zvonarek in elkaar?

In mei 2024 tekende Lovro Zvonarek een nieuw contract in München. Hierdoor staat hij nog tot medio 2027 onder contract bij Bayern.

Interlandcarrière Lovro Zvonarek

Zijn debuut in het nationale elftal van Kroatië laat nog op zich wachten, maar Lovro Zvonarek heeft wel al diverse nationale jeugdelftallen doorlopen.

Heeft Ajax interesse in Lovro Zvonarek?

Volgens transferexpert Florian Plettenberg toont Ajax in de zomer van 2024 interesse in Lovro Zvonarek. De Amsterdammers zouden inzetten op een huurdeal met Bayern München.

Feyenoord-doelman vertrekt