Officieel: Hamstra weg bij Ajax

Ajax heeft maandagochtend officieel afscheid genomen van Gerry Hamstra. Dit nieuws hing al eventjes in de lucht, maar is nu door de club naar buiten gebracht. 

Hamstra werd in 2021 door Marc Overmars naar Ajax gehaald als zijn rechterhand. Door het vertrek van de technisch directeur werd Hamstra, samen met Klaas-Jan Huntelaar, plotseling naar voren geschoven totdat er een definitieve vervanger werd aangesteld. Tot op heden is dit nog niet gebeurd.

Aankopen

Onder leidng van Hamstra en Huntelaar liep het op technisch gebied niet zo lekker bij de Amsterdammers. Met Alfred Schreuder werd een coach aangesteld die het niet lang volhield en ook de zomerse aankopen maken geen onuitwisbare indruk in de hoofdstad. Denk daarbij aan Jorge Sanchez en Calvin Bassey

In het persbericht van Ajax spreek Hamstra zich uit over zijn vertrek: "Ik wil ergens technisch directeur worden en daarmee eindverantwoordelijke. Dat kan ik hier niet. Daarom heb ik besloten te vertrekken. Ik wil iedereen bij de club bedanken en ik hoop op een goed einde van dit seizoen."

Ook interessant