Vermoedelijke opstelling Oranje: debutant onder de lat

Woensdagavond start Nederland de derde periode onder bondscoach Louis van Gaal. In de WK-kwalificatie voor 2022 treft het Noorwegen. Waar Oranje op het teleurstellende EK nog in een 3-5-2-formatie voor de dag kwam, zal Van Gaal kiezen voor 4-3-3. Bij Oranje keert Virgil van Dijk terug en zien we naar alle waarschijnlijkheid een debutant starten.

Zo gaat men ervan uit dat Van Gaal onder de lat kiest voor Justin Bijlow. De doelman van Feyenoord kent een sterke start van het nieuwe seizoen en lijkt de bondscoach te hebben overtuigd. De verdedigers die de aanvaller moeten afstoppen lijken Jurriën Timber, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Daley Blind te gaan worden. Denzel Dumfries en Matthijs de Ligt starten zo vanaf de bank. 

Op het middenveld lijken Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum en Davy Klaassen de voorkeur te krijgen. Ryan Gravenberch, Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Guus Til moeten zo beginnen als reserve. In de aanval lijken Steven Berghuis, Memphis Depay en Cody Gakpo voor de doelpunten te moeten gaan zorgen. Aanvallers Steven Bergwijn, Donyell Malen en Wout Weghorst moeten dus toekijken vanaf de bank.

De wedstrijd tussen Noorwegen en Nederland start om 20:45 uur en is live te volgen op NPO 3.

Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Noorwegen

nederland noorwegen

Wellenreuther pakt 50 jaar record
Duurste Nederlandse voetballers