Karsdorp maakt zich onmogelijk bij AS Roma: "Hij verraadde alle anderen"

José Mourinho gaf, na het gelijkspel tegen Sassuolo (1-1), te kennen dat hij niet gecharmeerd was van een specifieke speler. Zonder dat de Portugese coach een naam noemde, fileerde hij de desbetreffende speler na afloop van de wedstrijd compleet. Volgens Corriere dello Sport zou het gaan om Rick Karsdorp en zij melden dat de Nederlandse vleugelverdediger om meerdere redenen het verpest heeft bij Mourinho. 

Na afloop van de competitiewedstrijd tegen Sassuolo, die teleurstellend in een gelijkspel eindigde, barstte Mourinho in woede uit: "De inzet van het team werd verraden vanwege de houding van één onprofessionele speler. Hij verraadde alle anderen. Een fout hoort bij het spel, maar ik had zestien spelers op het veld en ik vond er maar één niet leuk", aldus de Portugese oefenmeester, die geen naam noemde. "Ik heb deze speler gezegd dat hij in januari maar een ander team moet gaan zoeken", voegde Mourinho daar aan toe, waarmee hij doelde op een gesprek die hij met Karsdorp voerde.

Volgens Italiaanse media botert het al langer niet tussen Mourinho en de Nederlandse rechtsback: "De eindzege in de Conference League verbloemde de stugge verstandhouding tussen het duo", aldus Calciomercato, dat aangeeft dat de relatie van de Portugese oefenmeester en Karsdorp een nieuw dieptepunt bereikte in de nacht na de verloren stadsderby tegen Lazio Roma (0-1). Karsdorp koos er naar verluidt voor om na de teleurstellende nederlaag om op stap te gaan naar de nachtclub Piazza Navona. Mourinho liet hem naar verluidt mede daarom vanaf de bank beginnen tegen Sassuolo. Karsdorp mocht alsnog invallen, maar frusteerde zijn coach onder weinig tempo te maken toen hij naar de bank werd geroepen om in te vallen en doordat hij weigerde te juichen bij de openingstreffer van Tammy Abraham. De selectie van AS Roma zou naar verluidt boos hebben gereageerd op de Nederlander, die geen excuus wil maken.

Net binnen