Chris Woerts weet het zeker: '90 miljoen voor Feyenoord'

Al we Chris Woerts moeten geloven, dan krijgt Feyenoord binnenkort een flinke kapitaalinjectie. De sportmarketeer gaf als gast bij Veronica Inside weg dat Feyenoord tientallen miljoen extra krijgt van nieuwe investeerders. Al is er volgens Woerts nog niks getekend.

Veronica Inside

Tijdens de uitzending kwamen eventuele investeerders van Feyenoord ter sprake. Volgens Woerts zou het om de negentig miljoen euro gaan. "Er staat heel veel te gebeuren bij Feyenoord. Feyenoord City is een dood project. Er zijn nu vijf vermogende Rotterdammers opgestaan en die gaan negentig miljoen euro in de club stoppen." Woerts weet ook te melden dat het bedrag eerst in tweeën wordt gesplitst.

De investeerders, vijf vermogende Rotterdammers, zijn namelijk van plan om andere investeerders van Feyenoord uit te kopen. "Ze moeten natuurlijk Goldman Sachs uitkopen, dan ben je er al 24 kwijt. Dan moeten ze de Vrienden van Feyenoord, die uit willen stappen, uitkopen. Die willen hun inleg dan terug. Dat is zo afgesproken. Het betekent wel dat het stadion terug naar de club gaat. Dan heb je alles in eigen beheer. Dat is het beste voor de club."

Voor Feyenoord zou er vervolgens zo'n dertig tot veertig miljoen beschikbaar komen om de selectie een boost te geven. De eventuele investeerders zouden wel twee voorwaarden hebben. "Geen Feyenoord City en ze willen af van de STICO. Dat is het beleidsorgaan boven de raad van commissarissen, daar willen ze eigenlijk vanaf. Het is een heel lastig orgaan en ze willen snel kunnen beslissen."