Afellay ergert zich kapot: "Het is wanbeleid, Ajax is een stuurloos schip"

Na het teleurstellende seizoen van Ajax vliegen de verwijten over en weer, maar de clubleiding van de Amsterdammers komt in geen enkel geval ongeschonden uit de strijd. Ibrahim Afellay kraakt op Nederlandse televisie harde noten over de beleidsbepalers.

Hij ziet een patroon. "Dit is de zoveelste fout die de Ajax-leiding heeft gemaakt", oordeelt hij snoeihard in Studio Voetbal. Het is voor de voormalig profvoetballer ook onbegrijpelijk dat ze na het aanstellen van John Heitinga geen duidelijke afspraken hebben gemaakt én zich ook nu niet uitlaten over de plannen. "Weet je wat het is: de vis stinkt bij de kop. Het is wanbeleid, Ajax is een stuurloos schip. Er worden geen beslissingen genomen en ze laten hem zwemmen."

Een slechte start van Alfred Schreuder was Heitinga ook te machtig en hij kon de schade niet meer repareren. "Ze hadden Heitinga nooit in deze situatie moeten brengen. Dit was gedoemd om te mislukken. Wat ze hadden moeten zeggen? Jij gaat puinruimen en vervolgens ga je terug naar Jong Ajax of word je assistent van een ervaren trainer. Zó dek je hem in", zo luidt een woedende Afellay.