Zorgen voor Koeman: vijf Oranje-internationals naar huis

Ronald Koeman moet het vrijdagavond tegen Frankrijk doen zonder een aantal internationals. Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen zijn wegens ziekte naar huis gestuurd, zo meldt Voetbal International.

De bondscoach heeft gelijk doorgeschakeld en vervangers opgeroepen. Dat zijn Stefan de Vrij (Inter), Ryan Gravenberch (Bayern München) en Kjell Scherpen (Vitesse). De twee laatstgenoemde zaten bij de selectie van Jong Oranje en konden zo makkelijk aanschuiven bij de hoofdmacht van Oranje. 

Koeman werkt nu met 23 spelers toe naar de uitwedstrijd tegen Frankrijk voor de kwalificatie van het EK 2024 in Duitsland. Deze wordt vrijdagavond gespeeld in het Stade de France in Parijs. Na dat duel zal er gekeken worden of er nog andere vervangers opgeroepen moeten worden. 

Oranje-afwezigen

Eerder haakten Frenkie de Jong en Steven Bergwijn al af bij het Nederlands elftal. Nog voordat zij naar Zeist kwamen moesten zij zich afmelden met een blessure die zij afgelopen weekend op hadden gelopen. Voor hen werden Donyell Malen en Joey Veerman als vervangers opgeroepen. De middenvelder van PSV zat voor het eerst bij Oranje, maar moet een debuut nu uitstellen.

Bekijk hier alle afwezigen bij het Nederlands elftal!

Feyenoord-doelman vertrekt