Daley Blind (34) zwaait na 108 interlands af bij Oranje

Daley Blind heeft besloten een einde te maken aan zijn imposante interlandcarrière. De 34-jarige verdediger, die in totaal 108 keer het Oranje-shirt droeg, kondigde zijn afscheid aan na een 'goed gesprek' met bondscoach Ronald Koeman en wil zich nu volledig focussen op Girona en zijn gezin.

Blind begon zijn interlandcarrière op 6 februari 2013, toen hij onder leiding van Louis van Gaal zijn debuut maakte in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië. Zo trad Blind in de voetsporen van zijn vader, Danny Blind. Gedurende elf jaar leverde Blind een belangrijke bijdrage aan het Nederlands elftal, waarbij hij vele hoogtepunten beleefde. Met Oranje was hij actief op diverse eindtoernooien:

  • WK: 2014, 2022
  • EK: 2021

Een van de recordinternationals van Oranje

Zijn laatste optreden in Oranje vond plaats tijdens het EK 2024, waar hij in de achtste finale tegen Roemenië inviel. Via sociale media laat Blind weten dat het een eer was om voor Nederland uit te mogen komen. Met Oranje kroonde hij zich tijdens het WK van 2014 tot nummer drie van de wereld. "Het waren geweldige jaren en ik koester de vele mooie momenten die ik heb mogen meemaken", aldus de oud-international. Slechts vier andere spelers droegen het shirt van Oranje vaker dan Blind.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers